4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Türk Telekom işçilerinden grev sinyali

Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Türk Haber-İş Sendikası arasında yürütülen 7. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, uyuşmazlıkla sonuçlandı.


Binevler semtinde bulunan Gaziantep Türk Telekom Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yapan Türk Haber-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Tabur, kendilerinin bütün gayret ve iyi niyetlerine rağmen resmi arabulucu başkanlığında yapılan son görüşmelerin de sonuçsuz kaldığını belirterek, "Biz bu işin masa başında bitmesini istiyoruz. Ancak sendikamızca gösterilen gayret ve samimi yaklaşıma rağmen, maalesef işveren temsilcileri aynı samimiyeti göstermemişlerdir. Bizimle alay eder gibi yüzde 4 gibi komik bir rakam önerdiler. Tekliflerimizin hiçbir maddesi karşılanamayacak talepler değildir. Şirketi zora sokacak bir yaklaşım içinde olmadık. Onun için diyoruz ki, gelin biz de bu işi tatlıya bağlayalım" şeklinde konuştu.


Görüşmelere, kazanılmış haklarının korunması ve günün şartlarına göre geliştirilmesi amacıyla başladıklarını ifade eden Tabur, "Tüm arzu ve kararlılığımıza rağmen işverenin getirdiği teklifler, üyelerimizin gelirlerinden yüzde 13 oranında indirim anlamına gelmektedir. Öte yandan kapsam dışı kalacak personelle ilgili işveren teklifi, sendikal örgütlenmemizin kaldırılması anlamına gelmektedir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, sendika olarak umudumuz, toplu iş sözleşmesinin masa başında bitirilmesidir.


İşverenle bu süre içinde her zaman görüşmeye açığız. Ancak haklı taleplerimizin kabul edilmemesi halinde, Anayasal hakkımız olan grev kararını almak ve uygulamaya koymaktan başka çaremiz kalmayacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 18:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?