6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Türkiye - Suriye işbirliği programı

Türkiye - Suriye Bölgeler arası İşbirliği Programı kapsamında toplam 37 projenin yürütüleceği bildirildi.

Türkiye ile Suriye arasında yürütülen işbirliği programı kapsamında Ortak İzleme ve Yönlendirme Komitesi'nce kabul edilen 11 proje ile ilgili olarak proje sahipleriyle Valilik Toplantı Salonu'nda protokol imzalandı.

Toplantıya Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Nevzat Turhan, DPT Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü İkili Ekonomik İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Çırak, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, ilgili kurum müdürleri ve proje sahipleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 2. teklif çağrısı çerçevesinde ilk etapta 11 proje ile sözleşme imzalanacağını belirtti. 1. teklif çağrısında da 26 proje sahibi ile sözleşme imzalandığını hatırlatan Vali Kamçı, "Bu kapsamda 7 milyon 387 bin YTL'lik toplam 37 proje yürütülmüş olacak. 2. teklif çağrısında yürütülecek 11 projenin bütçe toplamı bir milyon 932 bin 391 YTL. Bu projelerin hayata geçirilmesi için Türkiye - Suriye Bölgeler arası İşbirliği Programı bütçesinden bir milyon 177 bin YTL kaynak aktarılması öngörülmektedir. Ayrıca 2. teklif çağrısı kapsamında önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanması düşünülen projelerde çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan da projenin örnek bir çalışma olduğunu kaydederek, "Proje uluslar arası boyutunun olması yanında komşu illere de her türlü destek sağlayan bir çalışma. Proje kapsamında daha çok altyapıya yönelik çalışmalar var. Bu proje önümüzdeki yıllarda da devam ederse Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilere daha çok olumlu katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

DPT Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü İkili Ekonomik İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Çırak ise yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından 2. teklif çağrısı kapsamında kabul edilen 11 proje sahibi ile sözleşme imzalandı. Katılımcılar program sonunda Valilik önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 10:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?