6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Türkiye-Almanya ticari işbirliği

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde, Almanya'nın Ruhr Bölgesi’ni tanıtmak amacıyla “Türkiye-Almanya Ülkelerarası Ticari İşbirliği” toplantısı düzenlenecek.

GTO Genel Sekreter Yardımcısı Halil Göçer, 23 Ekim 2008 Perşembe günü GTO'da gerçekleştirilecek toplantı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, söz konusu etkinlikle Gaziantep’te faaliyet yürüten işletmelerin Avrupa pazarlarındaki dış ticaret faaliyetlerini arttırmak ve özellikle Almanya firmaları ile işbirliği kurmalarına olanak sağlanmasının amaçlandığını belirtti. Göçer, Almanya- Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin çeşitli ekonomi teşvik kurumları ve iş adamlarından oluşan bir heyetin Gaziantep’i ziyaret edeceğini ve bu ziyaret kapsamında düzenlenecek olan toplantıya katılmak isteyen firma temsilcilerinin GTO’dan temin edecekleri katılım formlarını doldurarak en geç 22 Ekim 2008 Pazartesi günü saat 16.00’ya kadar yine GTO’ya ulaştırmaları gerektiğini kaydetti.

Göçer, toplantıda Metropoleruhr Bölgesi Ekonomi Teşvik Kurumu yetkililerinin Gaziantep’teki girişimcileri Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki yatırım olanakları hakkında ilgilendireceklerini dile getirerek şu bilgileri verdi:

"Etkinliğin amacı hem Almanya'yı bir yatırım ülkesi olarak tanıtmak hem de Türkiye’nin ekonomik alanda yükselen bölgelerinde doğabilecek yeni işbirliği ve yatırım imkanlarını araştırmak olacak. Yapılan organizasyon çerçevesinde konuklar, Ruhr Bölgesi için potansiyel yatırımcılar elde etmek için pazarlar, şans, teşvik olanakları, yasal çerçeve koşulları ve daha birçok konu hakkında sunumlar yapacak. Almanya ile ticari bağlantılar kurma düşüncesinde olan firma temsilcilerinin bu toplantıya katılımlarının yarar sağlayacağı düşüncesindeyiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?