6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası

Gaziantep Metropol İlçe Şehitkamil Belediyesi'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Dünya Milli Takım seçmeleri açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Dünya Milli Takım seçmeleri açılış törenine Bilek Güreşi ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ahmet Hadimoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal, Bilek Güreşi Federasyonu Başkan Vekili Tezer Türkmen ve Bilek Güreşi Gaziantep Temsilcisi Yakup Cin ve sporcular katıldı.

Gazianteplilere 2011 yılında gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyonası'nın Gaziantep'te yapılması için söz veren Bilek Güreşi ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ahmet Hadimoğlu,'' Ankara'ya gittiğimizde yönetim kurulu olarak Avrupa Şampiyonası'nın Gaziantep'te yapılması kararını alacağız. Bu şampiyona Avrupa'nın 25 ülkesinin katılımıyla Gaziantep'te yapılacak. Biz bu göreve geldiğimizden bugüne kadar federasyonun görevlerinin aslında başka şeyler olduğunu gördük. Çünkü biizm işimiz senede 1-2 müsabaka yapıp bir kaç tane çocuğumuzu yurtdışına götürüp milli yapıp tekrar onları getirmek değil, federasyonumuzun esas görevi bütün kitlelere spor yaptırmaktır'' diye konuştu.

Belediyelerin görevinin sadece kaldırım veya yol yapmak olmadığına işaret eden belirten Şehitkamil Belediye Başakanı Metin Özkarslı ise,''Biz Şehitkamil Belediyesi olarak sosyal belediyeciliği ön plana çıkarıyoruz. O bakımdan gençlerimizin spora yönlendirilmesi konusunda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Bilek Güreşi ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ahmet Hadimoğu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal ile katılımcılara plaket verdi. Günün ilk müsabakasını Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ile Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Ahmet Hadimoğlu yaptı. Daha sonra bay ve bayanlar sol kol müsabakalarına geçildi.

Sporcuların rakiplerinin bileğini bükebilmek için yoğun çaba sarfe eden müsabakakalara 36 ilden 352 sporcu katılıyor. Sikletlerinde birinci olan sporcular, milli takıma seçilecek. 11 farklı kategoride gerçekleştirilen bilek güreşinin ilk gününde 4 Gaziantepli sporcu altın madalya kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 20:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?