6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Türkiye daha güçlü ve istikrarlı olacak'

AK Parti'ye açılan kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'nin kararını, "Türkiye demokrasi yarışında galip çıktı" diye yorumlayan Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu, Türkiye'nin bugünden itibaren daha güçlü ve istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğini söyledi.

Bir süredir devam eden AK Parti kapatma davasında "Kapatılmasın" kararı alınması ile tüm ülkenin sevinç yaşadığını ifade eden Mutafoğlu, "Öncelikle ekonomi dünyası büyük bir sevinç yaşamıştır. Aylardır belirsizliğini koruyan ekonomi dünyası şimdi önünü daha rahat görebilmektedir. Tedirgin durumda olan iş ve sanayi dünyası ise şimdi bir rahatlama içerisine girmiştir. Bu karar ülkemizin demokrasiye nasıl sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir. Artık bundan sonra Türkiye'nin önünün daha açık olacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye'nin istikrarından ve gelişmesinden yana olan herkesin bu karara sevindiğine dikkat çeken Mutafoğlu, içeride ve dışarıda verilen bu demokrasi sınavının başarılı bir şekilde sonuçlanmasının Türkiye'nin gücüne güç katacağını savundu. Mutafoğlu, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez birer parçası olduğunu belirterek, "Yüce Mahkeme'nin verdiği karar, bu milletin demokrasiye olan inancının bir tezahürü olarak kabul edilmelidir" diye konuştu.
Mutafoğlu, kapatma davasında herkesin serin kanlılıkla hareket ettiğini ve uluslar arası piyasada nereye gideceği belli olmayan bir çalkantının ortasında, zaman geçirmeden tekrar ekonomiye odaklanılması gerektiğini kaydetti. Anayasa Mahkemesi'nin kararına "Türk hukuku ve demokrasisi kazanmıştır" diyen Mutafoğlu, "Türk demokrasisinin ve hukukunun gücü, derinliği, çağdaşlığı ve güvenliğine şahit olduk. Seçimle işbaşına gelen siyasi partilerin, seçim başarısızlıkları ve görevden ayrılmaları prensibinin yerleşmesi gerekiyor. Bu doğrultuda atılan her adım demokrasimizi güçlendirecektir. Şimdi artık işe yeniden başlamanın zamanıdır. Yara alan uluslar arası finansımıza bir takım tedbirler almamız lazım. Hızlanan küresel rekabet ortamında geleceğimizi kurmak için atacağız adımların ertelenmesi ülkemiz adına bir kayıptır. Zaman ekonomiye eğilme ve ekonomik meseleleri yeniden yapılandırma zamanıdır" açıklamasını yaptı.
Bir diğer önemli konunun ise hükümetin ve meclis üyelerinin hızla yeni bir sivil anayasa hazırlığına gitmesi gerektiğine işaret eden Mutafoğlu, "Anayasa Mahkemesi burada hükümete çok ciddi mesajlar vermiştir. Öncelikle hükümet ve meclis üyeleri en kısa zamanda adam gibi bir sivil anayasa taslağı hazırlamalıdır. Bizim Merkez Bankamız hiç bir şey olmamış gibi hareket etmeye devam ediyor. Bu kritik ve önemli süreçte siyasi gelişmelere kayıtsız kalan Merkez Bankası'nı anlamakta güçlük çekiyoruz. Şimdi Merkez Bankası hızla faiz indirimine gitmelidir. Bunu tüm ekonomi ve iş dünyası dört gözle bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Murat Karsız da, Anayasa Mahkemesi'nin kapatmama kararı almasını, "Sağduyu kazanmıştır, demokrasi kazanmıştır. Türkiye uzun süredir aradığı sağduyu, huzur ve hoşgörü ortamında yaşama arzusunu ortaya koyan bir kararla, yıllardır beklediği Avrupa Birliği rüyasına bir adım daha yaklaşmıştır" sözleriyle değerlendirdi.
(OÇ-OÇ-Y)
31.07.2008 15:04 TSİ

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 16:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?