6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Türkiye-Irak ticareti sevindiriyor

Gaziantep Paylaşımcı Genç İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu, Türkiye ile Irak arasında her sene artarak devam eden dış ticaret hacminin, en çok sanayici ve işadamlarını sevindirdiğini söyledi.

Mutafoğlu, yaptığı açıklamada, dış ticaret hacminin Irak’ta yaşanan olumsuzluklara rağmen artmaya devam ettiğini belirtti. Mutafoğlu, “Türkiye, güvenli bir ticaret anlayışına sahip olduğunu ortaya koymuştur. İki ülke arasındaki dış ticaret hacmi herkes tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Yanı başımızda bulunan komşu ülke Irak ile dış ticaret hacmimiz 2007 yılı sonu ile 3,5 milyar doları aşmış durumdadır. Bu başta biz sanayici ve işadamları olmak üzere herkes tarafından sevinçle karışlanmaktadır. Bu rakamın artarak devam edeceği kanısındayız” şeklinde konuştu.

Gaziantep’te bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Irak Fuarı’nın önemine de değinen Mutafoğlu, bu fuarın ülke ihracatına yeni bir ivme kazandıracağını söyledi.

Fuarın bölge ihracatının yanı sıra ülke ihracatına da olumlu katkı sağladığını hatırlatan Mutafoğlu, geçen sene 30 ülkenin katılımı ile gerçekleşen fuarda bu sene daha çok katılımın olacağını dikkat çekti.

Irak tarafından gelen katılımcıların Irak’ın yeniden yapılanması ve inşa edilmesi yönünde faaliyetlerde bulunacağını ve diğer firmaların da Irak için kafa yoracağını belirten Mutafoğlu, “Türkiye bu konumu iyi değerlendirmeli. Özellikle Ortadoğu’ya açılımda, Gaziantep’in üretimi göz önünde bulundurularak atılımlar yapılmalıdır. Irak ile yapılan uluslararası fuar, bu atılımın bir ayağıdır. Bu ayağı geliştirerek ihracat ve ticaretimizi daha yükseklere çıkarabiliriz. Sadece fuar ile yetinmemeliyiz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 14:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?