6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Türkiye Japonya'yı geride bırakacak'

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Gönül ister ki Türkiye'de reform süreci sekteye uğramasın ve sorunları çözmeye devam edelim" dedi.


Şimşek, Gaziantep'teki temaslarına Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret ederek başladı. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve yönetim kurulu üyeleri ile milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katıldığı ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Şimşek, Güneydoğu'da meydana gelen terör olayında Gaziantep'in 2 şehit verdiğini hatırlatarak, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum" dedi.


Bakan Şimşek'e GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan tarafından plaket ve çeşitli hediyelerin sunulmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Toplantı çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, AK Parti'nin kapatılmasının ekonomiye yansımalarının nasıl olabileceği yönündeki bir soruya, "Değerli arkadaşlar, yani gönül isterki, Türkiye'de reform süreci sekteye uğramasın, siyasi istikrar devam etsin ve sorunları çözmeye devam edelim. Ben bu şekilde bir gelişme olmasını ümit ediyorum. Hukuki süreç konusunda başka da bir yorum yapmak istemiyorum" diye yanıt verdi.


Bakan Şimşek, GTO'da istişare toplantısında bulunduklarını hatırlatarak, "Yaptıklarımızı, yapmaya çalıştıklarımızı ve bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Toplantı çok yararlı ve verimli geçti. Bu istişare toplantılarını bundan sonra daha sıklıkla yapacağız" diye konuştu.
Kendisinin Başbakan'a sunduğu bir raporun hatırladığı ve raporda nelerin bulunduğunun sorulması üzerine ise Bakan Şimşek, şunları söyledi:
"Başbakanımız konuyu açıkladığına göre ben de yorum yapabilirim. Uluslararası kuruluşlar uzun dönemli bir sürü çalışmalar yapar. Eskiden ben de bulunduğum kurumda yapıyordum. Şimdi son yapılan bir çalışma var. Hakikaten kredibilitesi yüksek bir kurum tarafından yapılan bir çalışma. Yapılan bu çalışmada şöyle deniliyor; 'Türkiye 2050 yılında 5,9 trilyon dolarlık bir toplam ekonomi büyüklüğü ile yani milli geliri ile Japonya'yı, İtalya'yı, Almanya'yı, Fransa'yı geride bırakacaktır.' Ben bunu her zaman söyledim, ben buna inanıyorum. Çünkü Türkiye'de hakikaten muazzam bir girişimcilik ruhu var. Gaziantep bunun en güzel örneklerinden birisi. Genç, dinamik bir nüfumusumuz var. Bir de biz yapısal sorunları çözmeye devam edip istihdam oluşturacak, verimliliği artıracak, yenilikçiliği teşvik edecek yaklaşımları soruna kadar götürürsek, inanın o bahsedilen konuların hepsi makul varsayımlarla yapılmış projeksiyonlar yani öngörüler."


GTO Başkanı Mehmet Aslan da, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bakanımızın ve milletvekillerimizin ziyareti ile istaşere toplantı yaptık. Bakanımız bize, ekonominin içinde bulunduğu durum ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. 2009 yılında planlanan bölgesel ve sektörel teşvik çalışmaları ile ilgili memnun edici bilgiler verdi. Dış konjonktür ve içerideki siyasi konjonktürün böyle devam edeceğini düşünmüyoruz. Onun için de bu çalışmanın önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.


Bakan Şimşek ve beraberindekiler daha sonra Gazianep Sanayi Odası'na (GSO) hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 12:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?