6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Türkiye-Suriye iş birliği programı

Türkiye- Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında üçüncü teklif çağrısı yapıldı ve Proje Koordinasyon Birimi yetkilileri tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda, Türkiye - Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı Proje Koordinasyon Birimi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına, çok sayıda kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında çıkılan ilk iki teklif çağrısında projeler için ayrılan 9 milyon dolarlık hibenin 6 milyon 360 bin dolarının kullanıldığını belirten Proje Koordinatörü Özgür Tekbaş, "2006 yılında başlayan program kapsamında bu güne kadar 42 proje kabul edildi ve bu projeler devam ediyor. 9 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmıştı. Bu bütçeden kalan 2 milyon 640 bin dolar için üçüncü teklif çağrısı yaptık. Biz bu bütçeyi üçüncü teklif çağrısı kapsamında hazırlanan projelere dağıtmayı hedefliyoruz. Bu üçüncü teklif çağrısı kapsamında iki ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel işbirliğini geliştirecek yeni projeler bekliyoruz. 8 Eylül ile 28 Ekim tarihleri arasında 3. teklif çağrısı kapsamında proje başvurularını kabul edeceğiz" dedi.

Proje hazırlama süreci, proje formlarının doldurulması, proje hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgiler veren Tekbaş, "Programın kalan bütçesinin kurum ve kuruluşlara göre faydalanabilecekleri tutarlar var. Bunlar kamu kurum ve kuruluşları için maksimum 350 bin dolar, sivil toplam kuruluşları için 100 bin dolar, küçük ve orta ölçekli işletmeler için 100 bin dolar; eğitim , araştırma ve teknik danışmanlık şirketleri için ise 50 bin dolar limitler söz konusu" şeklinde konuştu.

Proje hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterin iki ülkenin işbirliğine katkı sağlaması olduğunu söyleyen Tekbaş, yapılan projelerin her iki ülkeye de fayda sağlamasının projelerin kabul edilmesinde çok büyük bir ekten olduğunu belirterek, proje hazırlayacak kurum ve kuruluşlara Proje Koordinasyon Birimi olarak teknik anlamda destek sağlayacaklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 14:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?