6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Türkiye-Suriye işbirliği toplantısı

Türkiye ve Suriye Arap Cumhuriyeti arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla "Suriye Ekonomisi ve Karşılıklı İşbirliği Olanakları" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.


Türkiye Cumhuriyeti ve Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Planlama Teşkilatları tarafından yürütülmekte olan Türkiye - Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ortaklığında, GTO bünyesinde faaliyetlerine başlayan Suriye Ticaret ve İrtibat Ofisi tarafından Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı (DPT), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın (DTM) katılımıyla "Suriye Ekonomisi ve Karşılıklı İşbirliği Olanakları " konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.


GTO'dan konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, 05 Haziran 2008 Perşembe günü saat 14.00'te GTO'da gerçekleştirilecek toplantıda, Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı, Suriye ile Ekonomik İlişkiler ve İşbirliği Olanakları ile Türkiye-Suriye arasında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması konularının ele alınacağı belirtildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi.


"Bilindiği üzere, Türkiye - Suriye ilişkileri son yıllarda ivme kazanmış, iki ülke arasındaki siyasi, ticari ve ekonomik alanlarda büyük gelişmeler olmuştur. Ülkemizin halihazırda ve yakın gelecekte sahip olduğu Suriye ile ticaret potansiyeli Gaziantep ili ve bölgesi için daha da belirgindir. Bu bağlamda DEİK ve DTM katılımıyla Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenecek olan toplantıya, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı İkili Ekonomik İlişkiler ve Teknik İşbirliği Daire Başkanı Mehmet Çırak ve DEİK Türk - Suriye İş Konseyi Başkan Yardımcısı Ruhsar Pekcan ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Engin Ertekin konuşmacı olarak katılacak."

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 12:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?