6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Türkiye'de bir ilk

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak olan Türkiye'nin en yüksek piramit uzay çatılı pazaryeri çalışmasına Karataş bölgesinde başlandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yaptığı açıklamada, uzay çatılı pazaryerinin ikincisinin yapımına Karataş birinci etapta başlandığını belirtti. Can, pazaryerinin tamamlandığında 6 bin 500 metrekare alan üzerinde, yerden yüksekliği 27 metre olan Türkiye'nin en yüksek piramit uzay çatılı pazaryeri olacağını kaydetti. Göreve geldikleri günden bu yana Şahinbey'de ilkleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Can, şunları söyledi:

"İlçede ilk modern sandaviç panelli uzay çatılı pazaryeri 23 Nisan Mahallesi'nde Şahinbey Emniyet Müdürlüğü arkasında yapıldı. Karataş bölgesinde yapılacak olan pazaryeri de yine bölgede tek, Türkiye genelinde de en yüksek piramit uzay çatılı pazaryeri olacak. Pazaryerinin iç kısmında hiç ayak olmayacak. Kenar kısımlarda yapılan ayak çalışması tamamlandı. Pazaryerinin kenarlarında küçük dükkanlar oluşturulacak ve sürekli iş alanı ve alışveriş alanı oluşturulacak. Yaz aylarıyla birlikte tamamlanarak vatandaşın ve esnafın hizmetine sunulacak."

Can, yapılan uzay çatılı pazaryerleri sayesinde vatandaşın ve esnafın yazın sıcaktan kışın soğuk ve çamurdan kurtularak alışverişlerini ve satışlarını rahat bir şekilde yapmalarının sağlandığını ve bölgedeki büyük bir eksikliğin de giderilmiş olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 12:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?