6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Türkiye'ye hayırlı olsun'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, AK Parti'nin kapatılmamasının hem demokrasi hem de ekonomi açısından bir kazanç olduğunu söyledi.

Koçer, yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yle ilgili kararını değerlendirdiği açıklamasında, "Gergin süreç ve bekleyiş sona ermiştir" dedi.
Siyasi partilerin demokrasinin önemli bir unsuru olduğunu ve kapatmanın çözüm olmadığını dava açıldığı gün ifade ettiklerini hatırlatan Koçer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


“Dava sürecinde siyasal sorunların demokrasiye ve ekonomiye verdiği ve vereceği tahribatları ve olası zararları da öngörerek, Türkiye'de ne partiler kapansın ne de fabrikalar demiştik. Burada dikkat çektiğimiz nokta bir kapanma sürecinde ekonominin göreceği zarar ve bunun işletmelerimizin üretimine ve istihdamına olacağı büyük zararlardı. Şimdi Türkiye bir an önce ekonomiyi ve üretimi gündemin birinci sırasına almalı ve enerjisini bu yönde harcamalıdır. Artık, düşük kur ve yüksek faizin piyasalara verdiği zarar telafi edilmeli, yeni bir moral oluşturulmalıdır. Biz iş alemi olarak huzurun ve istikrarın Türkiye için ne kadar önemli olduğuna bir kez daha işaret etmek istiyoruz. Karar Türkiye'ye hayırlı olsun.”

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 15:58:47
Güncelleme :31 Temmuz 2008 Perşembe 16:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?