6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ücretsiz sağlık taraması

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gaziantep Şubesi ile Hızır-Der Derneği'nin ortaklaşa yaptığı sağlık taraması kapsamında günde ortama 300 kişi sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin İstanbul merkezinden gelen bir gezici otobüs ile Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda yürütülen sağlık taramasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 3 gün boyunca vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması yapacaklarını ifade eden Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gaziantep Şube Müdürü Gültekin Büyük, gönüllü 3 hemşire, 2 doktor ve 1 laborant ile hizmet verdikleri sağlık otobüsünde günde ortalama 300 kişinin sağlık taramasından geçirildiğini ifade etti.

Demokrasi Meydanı'nda kurdukları otobüste tansiyon ve ücretsiz kan şekeri ölçümü yaptıklarını kaydeden Büyük, sağlık otobüsünün Gaziantep'ten sonra pazartesi günü Yavuzeli ilçesinde kulak-burun-boğaz ve dahiliye branşlarında sağlık taraması yapacağını söyledi. Salı, çarşamba ve perşembe günleri ise Gaziantep'in kenar semtlerinde oturan ve Çınar-Der öğrencisi olan çocukları sağlık taramasından geçireceklerini dile getiren Büyük, "Gaziantep'te yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan, sağlık güvencesi bulunmayan vatandaşlara yönelik yaptığımız sağlık taramaları devam edecek. Vatandaşlara böylesi güzel bir hizmeti götürmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 19:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?