6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ulaşıma zam geliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bu yıl içinde suya zam yapmayacaklarını ancak ulaşıma zam yapmayı düşündüklerini söyledi.

Restorasyonu yapılan tarihi Bayazhan'da basın toplantısı düzenleyen Güzelbey, burada yaptığı konuşmasında bu ay içinde başlayacak olan yatırımları hakkında kısa bir bilgi vererek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tüm dünyada ve Türkiye'de yağış azlığı ve küresel ısınma nedeniyle çekilen su sıkıntısına değinen Güzelbey, Gaziantep'in su sıkıntısı çekmeyeceğini belirterek, "Bu yıl da su sıkıntısı yaşanmayacak. Suya zam yapmamız da söz konusu değil" dedi.

Bugün itibariyle Çataltepe'den Kartalkaya'ya su pompalamaya başlandığını kaydeden Güzelbey, “Geçen yıl Mayıs ayında başlamıştık. Bu yıl su pompalamaya biraz daha erken başladık. Yaz aylarında Gaziantepliler su sıkıntısı çekmeyecektir. Nisan ayında yağışlar da biraz fazla olursa daha rahat edeceğiz. Gaziantep'te yağışın az olması nedeniyle daha önce vatandaşlarımıza suyu tasarruflu kullanmaları konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Şu ana kadar elde ettiğimiz sonuçlar vatandaşımızın su konusuna ne kadar duyarlı ve bu konuda ne kadar bilinçli olduğunu gösterdi. Su tasarrufuna önem veren vatandaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

Doğalgaz çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Güzelbey, bu yıl Atatürk Mahallesi ile Batalhöyük ve Merveşehir semtlerine doğalgaz verileceğini ve bu semtlerde yaşayan vatandaşların şimdiden kömür tedarikine başvurmaması gerektiğini söyleyerek, bu semtlerde Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından kömürlü kalorifer kullanımının yasaklanacağı uyarısında bulundu.

Müze, teleferik, planeteryum gibi hizmetler için ihale aşamasının tamamlandığını ve yakın zamanda inşaatlarına başlanacağını kaydeden Güzelbey, ayrıca rehabilitasyon merkezinin yakın zamanda tedaviye muhtaç çocukların hizmetine açılacağını bildirdi.

Yeni otobüslerin de 7 Nisan'dan itibaren Demokrasi Meydanı’nda yapılacak törenle hizmet vermeye başlayacağını vurgulayan Güzelbey, “80 tane yeni otobüs Gaziantep'e geldi. Bizim aldığımız 20 yeni otobüsle birlikte toplam 100 adet yeni otobüs, 7 Nisan tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacak. Suya zam yapmayı düşünmüyoruz, ama toplu taşımaya zam yapmayı düşünüyoruz. Ne kadar zam yapılacağı konusuna ise araştırmalar neticesinde karar verilecek" şeklinde konuştu.

Balıkçılar çarşısının da tamamlandığını ifade eden Güzelbey, bunun yanı sıra cenazelerin artık şehir merkezinden değil mezarlık içine yapılan yeni mezarlık binasından kaldırılacağını, asfalt çalışmalarının ise bu ay içinde başlayacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 18:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?