4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Ulaştırma bakanı Yılmaz Gaziantep'te

Kumla gemisini hizmete açmak için Gaziantep'e gelen Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti. Yılmaz, amaçlarının deniz kültürünü Anadolu'ya yaymak olduğunu söyledi.


Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz'ın valilik ziyaretine AK Parti milletvekilleri Fatma Şahin, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, İ. Halil Mazıcıoğlu ve Özlem Müftüoğlu eşlik etti. Bakan Yılmaz, deniz ve su kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, "Amacımız deniz kültürünü, denize kıyısı olan il ve bölgelerden mümkün olduğu kadar Anadolu'ya yaymaktır.

Bu amaç doğrultusunda, Denizcilik Bayramı'nı daha önce Şanlıurfa'da, Van Gölü'nde ve bu yıl da Erzurum'da kutladık. İstiyoruz ki Deniz Bayramı kutlamaları sadece deniz kıyılarında yapılmasın. Anadolu'daki baraj gölleri ve göletlerde turistik amaçlı ve seyahat amaçlı deniz taşıtları temin etme yoluna gittik. Yaklaşık 150'ye yakın tekne yaptırarak Anadolu'nun birçok il ve ilçesine gönderdik. Bunlardan birisi de Gaziantep'e gönderdiğimiz Kumla gemisidir. Denizle uğraşan insanlar daha barışçıl olur. Denizle uğraşmak kişilerin streslerini alır. Biz de istiyoruz ki bu deniz ve su kültürünü yaygınlaştıralım. Gaziantep'te de deniz kültürünün yaygınlaştığını görmek istiyoruz" dedi.


Bakan Yılmaz, Gaziantep Havaalanı'nda bir kargo terminaline ihtiyaç olduğunu ve en kısa zamanda bu ihtiyacı karşılayacaklarını da sözlerine ekledi. Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra Kumla gemisini hizmete açmak üzere Nizip'e hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 13:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?