5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Uluslararası Irak Fuarı'na yoğun ilgi

Gaziantep'te, 35 ülkeden bin firmanın katılımıyla 7-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Irak Fuarı'nı 5 günde 65 bin kişinin ziyaret ettiği, fuar süresince 30 ton baklava ve 40 ton antepfıstığı satıldığı bildirildi. 

Fuarın dün kapanmasının ardından Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan ve Forum Fuarcılık Genel Müdürü Bilgin Aygül, GSO'da bir değerlendirme toplantısı yaptı. GSO Başkanı Nejat Koçer, toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep'in uluslararası bir organizasyonu başarıyla tamamladığını belirtti. Fuarın sadece Irak'la olan ticari ilişkilerin artması anlamında değil, komşularla ticaretin öne çıkması ve önem kazanması açısından da önemli olduğunu kaydeden Koçer, ''Bu fuar, dünyadan ve Türkiye'den Irak'a uzanan yeni bir işbirliği koridorunu açmıştır. Gaziantep, Irak'a en yakın üretim ve tedarik merkezi olduğunu bu fuarla bir kez daha göstermiştir. Üretiminin yüzde 45'e yakınını AB ülkelerine ve ABD'ye satan Gaziantep için Irak önemli bir ülkedir ve önemi bu fuarla birlikte artmıştır. Şimdi hedefimiz, Uluslararası Irak Fuarı'nı gelecek yıl da Gaziantep'te düzenlemektir. Bunun için yeni bir fuar alanı oluşturulması için çalışmalara başladık" dedi. 

Koçer, fuar süresince kentteki ekonomik faaliyetlerin herkesi memnun ettiğini kaydederek, ''Yaptığımız araştırmalara göre, fuar süresince özel havayolu ve THY uçaklarıyla 17 bin kişi taşınmıştır. THY, 27 ek sefer düzenlemiştir. Fuarı, birinci gün 11 bin, ikinci gün 15 bin, üçüncü ve dördüncü gün 12 bin ve son gün de 15 bin kişi olmak üzere toplam 65 bin kişi ziyaret etmiştir. Gaziantep dışından 11 bin, Irak, Suriye ve diğer ülkelerden ise 7 bin kişi fuarı gezmiştir. Fuar süresince 30 ton baklava, 40 ton da antepfıstığı satışı gerçekleşmiştir'' diye konuştu. 

GTO Başkanı Mehmet Aslan da, Gaziantep için son derece önemli 5 günün başarılı bir şekilde geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi:
''Gaziantep'teki tüm kurum ve kuruluşlarla el ele vererek bu işi başarılı şekilde tamamladık. Düşündüğümüzden çok daha fazla bir katılım oldu. Teşvik Yasası'nın çıkarılmasının ardından Gaziantep için çok değişik projeler üzerinde çalıştık. Bu fuarın, sıkıntıların giderilmesi için olumlu bir gelişme olduğuna inanıyorum. Fuarla Gaziantep'in önü açıldı, vizyonu değişti." 

Forum Fuarcılık Genel Müdürü Bilgin Aygül ise, fuarın sadece Gaziantep'e değil tüm bölgeye önemli katkı sağladığını söyledi. Aygül, ''Amacımız, savaş sonrası Irak'ta oluşan girişimcilerle, Türk girişimcileri tanıştırmaktı'' dedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 14:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?