6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Uluslararası şebekeye darbe

Yaklaşık 1 ay önce yapılan 'Gazikent 27' adlı operasyonla İran, Türkiye, Rusya, Ukrayna hattı üzerinden Avrupa'ya uyuşturucu sevkıyatı yaptığı ortaya çıkarılan bir şebekenin Türkiye ayağında çalıştığı iddia edilen 10 kişi daha Gaziantep'te gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri; yaklaşık 1 ay önce 7 ay süren takibin ardından uluslararası uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen şahısların Gaziantep'ten İran'a TIR ile mal taşıdığını, uyuşturucu maddeleri burada mazot depolarına yapılan gizli bölmelere yerleştirerek Karadeniz hattı üzerinden Rusya ve Ukrayna'ya götürdüğünü, Ukrayna ve Rusya'da el değiştiren uyuşturucu maddelerin Avrupa ülkelerine gönderildiğini tespit etmişti. Uluslararası uyuşturucu şebekesine yapılan ilk operasyonda toplam 15 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturmayı derinleştiren polis, dün aralarında organizatör, TIR sürücüsü, uyuşturucu madde sahipleri ve sevkıyatı yapan şahısların da bulunduğu toplam 10 kişiyi daha gözaltına aldı. Gaziantep, Kilis ve Ağrı'da gözaltına alınan şüpheliler, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında bu sabah adliyeye sevk edildi.

Öte yandan 2008 yılı içerisinde Kuzey Karadeniz rotasını kullanarak uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütlerine yönelik 'Black Rose 27' ve 'Gazikent 27' operasyonunda toplam 510 kilo eroin maddesi ele geçirilmişti.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 17:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?