3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Umut var para yok

Gaziantep’te 10 ay önce dünyaya gelen, doğuştan bacağındaki kemikleri olmayan ve her iki bacağı da dizlerinden kesilecek olan bebek, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Bebek için tek umut, daha önce tıp tarihinde dünyada bir ilki gerçekleştiren Dr. Raci Yarımpabuç’un yapacağı seri ameliyatlar.

Gaziantepli İbrahim Halil Karataş, 10 ay önce doğuştan anomali olarak doğdu.

Bacaklarında kaval kemiği bulunmayan, sadece ince yedek kemik bulunan bebek, her biri 5 milyar liraya mal olan bir dizi ameliyat geçirmezse, her iki bacağı da dizden kesilecek.

Eşinin işsiz olduğunu ve çaresizlik içerisinde bulunduklarını gözyaşları içerisinde anlatan anne, hayırseverlerin yardımını bekliyor. Her iki elinde 4 parmak bulunan ve çaresizlik içerisinde hiçbir şeyden haberi olmadan bacaklarının kesileceği günü bekleyen bebeğin umudu ise daha önce aynı şekilde doğan bir hastayı, dünyada bir ilki gerçekleştirerek tedavi eden Dr. Raci Yarımpabuç.

Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Raci Yarımpabuç, 10 aylık bebek İbrahim Halil Karataş’ın 5 ay önce kendisine geldiğini, ailesini başka merkezlere yönlendirdiğini söyledi. Ailenin gittiği yerlerde kendilerine, "Çocuğunuzun bacakları dizlerinden kesilecek" sözünün söylenmesi üzerine ailenin umutsuzca tekrar kendisinin yanına geldiğini belirten Dr. Yarımpabuç, şunları söyledi:

"Ben daha önce aynı şekilde doğmuş ve aynı durumda olan bir hastayı 7 yıl önce başladığım ve halen devam eden bir tedavi yöntemi ile iyileştirdim. Kendi araştırmalarımıza göre yaptığımız teknik tıp tarihinde bir ilkti. Bu tedaviyi duyan aile de benim yanıma geldi. Kendilerini başka merkezlere yönlendirdim. Ancak çocuklarının bacağının kesileceğinin söylenmesi üzerine tekrar benim yanıma geldiler. Bebeğin her iki bacağında da kaval kemiği yok, sadece yedek ince bir kemik var. Biz daha önce dünyada bir ilki gerçekleştirdiğimiz kemik transportu dediğimiz yöntemle, bu ince kemiği kaval kemiğinin yerine koyacağız."

Dr. Yarımpabuç, hastalığın milyonda bir doğumda görülen bir hastalık olduğunu ifade ederek, "İlk hastamız şu anda sorunsuz şekilde okula gidiyor. İleriki günlerde de koşmaya başlayacağından eminim. Şimdi ise 10 aylık İbrahim Halil Karataş’ı aynı yöntemle tedavi etmeye çalışacağız. Şu anda hazırlıklarımız devam ediyor. Tabi ki uzun süreli bir tedavi ve bir dizi ameliyat serisini gerektiriyor" diye konuştu.

Çaresiz anne İslim Karataş ise, eşinin işsiz olduğunu ve maddi imkansızlık nedeniyle çocuklarını tedavi ettiremediklerini dile getirerek, "Bebeğimi tedavi ettirmek için birçok ildeki çeşitli merkezlere gittik, ancak hepsi de bebeğimin bacaklarının kesileceğini söyledi. Şimdi bir tedavi umudu var. Ancak maddi imkansızlık içerisindeyiz. Hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Karataş, açıklamasının ardından gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre çaresizlik içerisinde gözyaşı döken anne İslim, bebeğini alarak evinin yolunu tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 14:31:21
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 16:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?