3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Umutlu bekleyiş

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Amerikan askerleri tarafından kafasına kurşun sıkılarak öldürüldüğü iddia edilen Gaziantepli şoför Bekir Erdoğan’ın, Gaziantep’teki ailesinin umutlu bekleyişi sürüyor.

Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’ne bağlı Büyükkaracaören Köyü’nden yaklaşık bir ay önce Irak’a giden Bekir Erdoğan’ın, Irak’ın Beyci kentinde ABD askerlerince kafasına kurşun sıkılarak öldürüldüğü iddia edildi.

Yaklaşık bir haftadır haber alınamayan Türk şoför Bekir Erdoğan’ın evinde ise umutlu bekleyiş sürüyor. Bekir Erdoğan’ın babası Mehmet Erdoğan, oğlu ile en son 4 gün önce telefonda konuştuklarını söyledi. Oğlunun Zaho’da elektrik direği yükledikten sonra Amerikan askerlerinin kontrolünde Irak’ın kuzeyinde bulunan Beyji kentine gittiğini belirten baba Mehmet Erdoğan, şunları söyledi:

"Oğlumla ilgili bilgileri aynı konvoyda bulunan bir başka şoför arkadaşından aldık. Onun söylediklerine göre oğlum, Beyci kentine geldiği sırada, konvoyda olmayan bir grup Amerikan askeri tarafından aracından indirilmiş ve feci şekilde dövülmüş. Kamyonun önünde yatırdıktan sonra bize bilgi veren şoförü göndermişler. Ondan sonra ne olduğu hakkında bir bilgi yok. Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilik yetkilileri ile oğlumun durumu hakkında görüşüyoruz. Bize dört gün önce oğlumun öldüğünü söylediler. Ancak henüz yaşayıp yaşamadığı konusunda net bir bilgi yok."

Baba Erdoğan, oğlu Bekir Erdoğan’ın yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için diğer oğlu Mehmet Ali Erdoğan’ı Irak’a gönderdiğini kaydederek, "Umutla, gelecek haberleri bekliyoruz. Oğlum, borcu nedeniyle sürekli Irak’a gidip geliyordu. Oradaki tehlikeyi bile bile gidiyordu, çünkü yapabilecek bir şey yoktu. Şimdi kendisinden gelecek haberleri bekliyoruz. İnşallah sağ salim geldiği zaman iki tane koç kurban edip, mevlit okutacağım. Ancak henüz sağlıklı bir haber alamadık. Perişan olduk, çocuğumun yaşadığı haberini bekliyorum" diye konuştu.

Bekir Erdoğan’ın eşi Hatice Erdoğan ise 4 çocuğuyla birlikte eşinden gelecek haberleri beklediklerini ifade ederek, "Eşimin babasına, öldürüldüler diye telefon geldi. Ancak bana birisi ölü diğeri yaralı dediler. Kendisini görmeden, sesini duymadan öldüğüne inanamam. Dün telefona bir mesaj geldi, ancak mesajın kimden geldiği belli değildi, onun için bu mesajdaki ’Ben iyiyim, yakında gelirim’ sözlerine inanmıyorum" şeklinde konuştu.

Öldürüldüğü iddia edilen Türk şoför Bekir Erdoğan’ın 4 çocuğundan 4 yaşındaki İbrahim ise babasının kendisine top getireceğini söyledi. Küçük çocuk babasının resmini öperek, "Bana ’Baban öldü’ dediler, ancak o bana top getirecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 13:16:45
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 14:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?