4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Un sanayicileri umutlu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Türkiye'de buğdayda stok sorunu bulunmadığını bildirdi. 

Kemaloğlu, Gaziantepli un sanayicileri ile Gaziantep Ticaret Odası'nda bir toplantı yaptı. Kemaloğlu, sektörde gelinen noktayı bölgesel anlamda değerlendirmek için Gaziantep'e geldiğini belirterek, "Piyasalar son dönemde hareketli geçti. Zaten piyasalar her zaman hareketlidir ve hareketli olması arzu edilir. Türkiye'nin buğdayda stok sorunu yoktur. Bildiğiniz gibi TMO, spekülasyonlar için ithalat kararı aldı. 400 bin tonluk buğday ithalatının bir kısmı pazartesi gününden itibaren başlayacak" dedi. 

Kemaloğlu, Merkez Bankası'nın piyasayı dengede tutmak için yaptığı müdahale gibi TMO'nun da piyasaya müdahale ettiğini kaydetti.
Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği (GUNSAD) Başkanı Erhan Özmen de, son 2 ayda yaşanan dalgalanmaların piyasayı ve sektörü olumsuz etkilediğini ancak, piyasanın stabil hale geldiğini ifade etti. Özmen, "Yaşanan dalgalanma spekülasyonlar sonucu oluşan bir olaydı. Şu anda stabil piyasa oturdu. Oluşan bu stabil piyasanın istikrarını istiyoruz. Türkiye bu yıl potansiyeline yakışır bir üretim ve ihracat yapabilir" dedi. 

Özmen, Türkiye'nin 2005 yılında 2 milyon 40 bin ton un ihracatı gerçekleştirerek sektörde dünya birincisi olduğunu hatırlatarak, "Bu başarıda TMO'nun büyük katkısı oldu. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de yönlendirmeleri ile 2 milyon ton hedefini önümüze koyduk. Bu hedefi gerçekleştireceğimize inanıyoruz" diye konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 19:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?