6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Un sanayicileri umutlu

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı olan ve aynı zamanda Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Erhan Özmen, Türkiye'nin 2007 yılında ihracat ettiği 1.2 milyon ton un ihracatı ile dünya sıralamasında 4. olduğunu bildirdi.

Özmen, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 60'a yakın ülkeye yaptığı ihracatla pazar çeşitliğini sağladığını ve dünya un ticaretinde her zaman AB ile başa baş zirvede olabilecek düzeyde olduğunu kaydetti. Özmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Arjantin'in sadece Brezilya'ya yoğun un satması bizi 4. sıraya itmiştir. Sektörde konsolidasyon hızla sürmektedir. Ülkemizdeki bin 100 civarındaki un fabrikasının sayısı hızla azalmakta, aktif firmalar ise gittikçe güçlenmektedir. Örneğin; bir kaç yıl önce Gaziantep'te 85 tane un fabrikası çalışırken şu anda aktif firma sayısı 28'dir ve Gaziantepli firmalar 2007 yılındaki 1.2 milyon tonluk Türkiye un ihracatının 400 bin tonluk ihracatı ile yüzde 33'lük bölümünü gerçekleştirmiştir. Keza bu yılın ilk 9 ayında gerçekleşen 915 bin tonluk toplam un ihracatının içindeki bölge payını yüzde 35'e çıkararak 320 bin ton gibi önemli bir bölümünü ihraç etme başarısını göstermişlerdir. Ayrıca, ilimizden Türkiye'nin her tarafına başarılı bir şekilde un sevkiyatı yapılmaktadır."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?