1
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİANTEP

UNICEF'ten çadır kente okul

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Suriyeli çocukların eğitim görmesi için inşa edilen okul, törenle hizmete açıldı.

UNICEF tarafından İslahiye ilçesindeki Suriye Konaklama Tesisi'nde yaptırılan 2 bin kişilik, 24 derslikli okuldan; ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınmış Suriyeli öğrenciler faydalanacak.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan ABD Küresel Kadın Sorumlularından Sorumlu Büyükelçi Katherine Russeli, "Türkiye'de bulunmaktan, özelikle İslahiye'de bulunmaktan ve bu törenin bir parçası olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Özellikle Türk hükümetine, AFAD'a, Dişişleri Bakanlığı'na ve bu projenin hayata geçirilmesine, Suriyeli çocukların eğitim görmesine katkı sağlayacak UNICEF'e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Büyükelçi Katherine Russeli, açıklamalarını şöyle sürdürdü :

"Esad rejimi tarafında korkunç bir durum oluşturuldu. Türkiye'ye sığınan Suriyelilere Türk hükümetinin sağladığı en güzel örneklerden biri bu kamptı. Suriye'deki çatışmalarda en çok kadın ve çocuklar zarar gömmektedir. Bu zulme karşı sınırlarını komşu Suriye'ye açan Türk hükümetine teşekkürlerimi sunuyorum ."

Açılış töreninde söz alan UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr Ayman Abulaban ise şunları söyledi :

"Türkiye ve İslahiye'de olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Her ne sebepten olursa olsun çocuklar okullarından uzak tutulursa gözlerindeki ışık ve parıltı gidecektir. Bugün toplanma sebebimiz tekrar o çocukların gözlerine umudun ekilmesini sağlamaktır. Başta ABD hükümeti tarafından gelen kaynakla ve diğer ülkelerin desteği ve Türkiye hükümetine burada bu okulun açılmasında gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum ."

Yapılan konuşmaların ardından; Gaziantep Vali Yardımcısı Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AFAD Başkanı Dr. Fuad Oktay, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıçı, İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ tarafından okul açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası yetkililer okulla ilgili bilgi verdi. Katılımcılar, açılan okulda eğitim görecek Suriyeli çocuklar ile de yakından ilgilendi. 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2013 Salı 17:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?