6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Üniversitde Ramazan eğlencesi

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, Geleneksel Ramazan Eğlencesi'nde, hafızalardan kolay kolay silinmeyecek unutulmaz bir gece yaşandı.

Gelen konuklara pamuk şekeri, macun ve meyan şerbetinin ikram edildiği gecede, üniversitenin Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından tasavvuf ve sanat müziğinin birbirinden güzel eserleri sunuldu.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun'un ortaya koyduğu insan, yaşadığımız toplum ve kültür merkezli üniversite anlayışının yansıması olarak düzenlenmiş olan bu programın, aynı zamanda sembol içerikli olduğunu söyleyen Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ruhi Ersoy, “Mektepten memlekete yürüyen, kristal buz kulelerinde yaşadığı topluma rağmen entegrasyonunu doğal olarak ayakta tutmaya çalışan zihniyetin, sonuca gidemediğinin ifadesi, dünya tarafından bilinmekte ve takip edilmektedir” diye konuştu.

“Üniversitelerin yaşadıkları toplumu aydınlatan, onlara bilimin ışığını getiren ama yaşadıkları toplumun değerleriyle de madde ve mananın birlikteliğiyle çok daha ilerilere giden müesseseler” olduğunu ifade eden Ersoy, gelişmiş toplumlarda sürecin böyle yaşandığını ifade etti.

Gecenin başlangıcında gösterilen kısa metrajlı Sinan Çetin yapımı filmle ilgi düşüncelerini söyleyen Ersoy, “Yaşadığımız toplumun değerlerine rağmen sonuca gidemediğimizin en güzel ibaresiydi. Türk Müziği tınılarına, geleneksel Türk kültürüne hasret olduğunu düşündüğümüz bu salonda, bundan sonra bu ve benzeri programları değerli rektörümüzün himayeleriyle, üniversiteyi duvarları sonuna kadar yıkmış ve halkıyla bütünleşmiş bir şekilde göreceksiniz. Bizlere bu fırsatı veren ve bu zihniyet devriminin sembolü olan Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve ekibine huzurunuzda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan illüzyon gösterisi salonu dolduranları adeta büyülerken, Gaziantepli orta oyuncu Murat Doğan tarafından söylenen maniler, katılımcıları geçmişe götürdü.

Gece, Murat Doğan tarafından sahnelenen gölge oyunu ve Aşuk ile Maşuk ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?