6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Üniversite halk bütünleşmesi

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ruhi Ersoy, sorumluluklarının sadece üniversite kampüsüyle sınırlı olmadığını, üniversite halk bütünleşmesi konusunda köprü görevi görmenin en önemli hedefleri arasında bulunduğunu bildirdi.

Güneydoğu'da bulunulması sebebiyle yapılan gösteri ve sanat aktivitelerinin kültürel açıdan daha anlamlı olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Ersoy, kenar mahallelerdeki okullarda eğitim gören genç yetenekleri, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek topluma kazandıracaklarını belirtti. Türk Müziği ve Türk Kültürünü işleme ve temsil etme konusunda bölgeyle sınırlı kalmayacaklarını kaydeden Ersoy, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi'nin yer alacağını ve bunun çok önemli bir etkinlik olduğunu ifade etti. Bu konunun, TMDK Temel Bilimler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Gültekin Şener tarafından yakından takip edildiğini belirten Ersoy, köklü Türk kültür geleneğinin modern Türkiye Cumhuriyeti ile zirveye ulaştığını söyledi.

AB fonlarından destekli kültürlerarası diyalog kapsamında Avrupa'daki Türklerin Türk Müziği ve kültürlerini tanıması açısından da çalışmalar yaptıklarını söyleyen Ersoy, Folklor ve Müzikoloji Anabilim Dallarını kurup, tezli ve tezsiz yüksek lisans için çalışmalara başladıklarını vurguladı. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü olmasında Türk Halk Bilimi alanında çalışan bir akademisyen olmasının büyük rolü olduğunu söyleyen Ersoy, bu görevin Türk Müziği çalgılarındaki pratik bilgilerini teorik bilgilerle besleme niyetinden doğduğunu belirtti.

Konservatuar olarak; üniversite, şehir Türkiye için anlamlı günlerde önemli organizasyonlar yapacaklarını ifade eden Ersoy, Cumhuriyetin 85. yılı etkinlikleri çerçevesinde Nizip Meslek Yüksekokulu'nda Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından konser verileceğini bildirdi. Kredi Yurtlar Kurumu ile birlikte yeni gelen öğrencilere Türk Müziğini tanıtmak için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Ersoy, “25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluş gününde de kutlamalar yapacağız. Hatta bu kutlamaları komşu illere de yaymayı planlamaktayız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?