6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Üniversite öğrencilerine terörü anlattı

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine "Terör ve Güvenlik" konulu konferans verildi.

Yurt-Kur Konferans Salonu’nda verilen konferansa konuşmacı olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Komiser Semih Polat katıldı. Orta öğretim kurumlarının son sınıflarında ve üniversitelerde öğrencileri bilgilendirme amaçlı konferanslar düzenlediklerini söyleyen Polat, "Terörist grupların temel insan kaynakları gençlerdir. Bu grupların yüzde 15 i yüksekokul, yüzde 36’sı lise öğrencilerinden oluşmaktadır. Örgüte kazandırmak amacıyla gençlerin ekonomik sorunlarından, okul sorunlarından, anne-baba arasındaki tutum ve davranışlarından, psikolojik sorunlardan ve sosyal sorunlardan faydalanıyorlar. Gençliği kazanmakta arkadaşlık, akrabalık, hemşehrilik, sosyal ve kültürel ilişkiler ile etnik köken gibi çeşitli sosyal yöntemler kullanıyorlar" dedi.

Türkiye'nin dünden bugüne siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan çökertilmek istendiğini ifade eden Polat, "Bu coğrafyada güçlü bir Türk devleti görmek istenmiyor. Gaziantep'te de 2000 -2001 yıllarında ele geçirilen terör örgütü Hizbullah'a ait evlerde insanların domuz bağı ile işkence yapılarak öldürüldüğü görüldü. Özellikle 11 Eylül 2001 tarihinde ABD’de Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılan saldırı sonrası terörizm bütün dünya ülkelerinin ilgi alanına girdi" şeklinde konuştu.

"Bugün de yine aynı senaryolarla insanlarımız; Türk-Kürt, sağ-sol, laik-antilaik, alevi-sünni ve inanan-inanmayan diye sözde oluşturulan cephelerle birbirine düşürülmek istenmektedir" diyen Polat, "Terör; ülkemizin siyasi, askeri ve ekonomik yönden zarar gördüğü milli birlik ve bütünlüğümüzün en çetin şekilde sınav verdiği alandır. Terör; şiddet, ideoloji ve örgüt unsurları ile terörist grupları oluşturur. Bunlar; dini motifli terör örgütleri, yıkıcı terör örgütleri ve bölücü terör örgütleri diye sınıflandırılabilir" diye konuştu.

Polat, gençler başta olmak üzere bütün ülkenin teröre 'hayır' demesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 17:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?