6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ünlü oyunculardan ziyaret

Tiyatro ve sinema dünyasının yıldızları olarak bilinen ünlü oyuncular Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u makamında ziyaret ederek vakıf ve okul hakkında bilgi aldılar. 

Gaziantep'e bir turne için gelen Tiyatro Kedi'nin ünlü oyuncuları Haldun Dormen, Tarık Papuççuoğlu, Deniz Türkali, Özlem Çakar, Hakan Altıner, Elif Çakmak, Dilek Aba, Erez Ergin Köse, Abdül Süsler ve Oral Özer, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u makamında ziyaret ederek bilgi aldılar. 

GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy'un yakın dostları olan ünlü oyuncu Haldun Dormen GKV'nin eğitim açısından Anadolu için büyük bir şans olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

"GKV Özel Okulları Anadolu'da eğitimin en büyük kalelerinden birisidir. Bu kalenin mimarları benim yakın dostlarım Nüket-Celal Ersoylardır. Böyle bir eğitim kampusunu Türk Milletine kazandırdıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz sanatçılar Ersoy çiftini ayakta alkışlıyoruz. Onlar gerçek hayatın oyunlarını sahneleyen ve yaşamlarını Türk ulusunun geleceğine vakfetmiş efsanevi insanlardır. Bu anlamda Gaziantep ve Türkiye şanslıdır. Keşke her kentimizde Nüket-Celal Ersoy gibi eğitim gönüllüleri dostlarımız olsaydı da her gittiğimiz turnede onları da ziyaret edebilseydik. Sanırım diğer iller Gaziantep'i bu özelliğinden dolayı kıskanıyorlardır." 

Türk tiyatrosunun gelişmesinde ve bugünlere ulaşmasında Haldun Dormen'in mihenk taşı olduğunu ifade eden GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy da, "Yakın dostum Haldun Bey ve Tiyatro Kedi ekibinin bu güzel ziyaretlerinden dolayı çok mutlu oldum. GKV Özel Okullarının en büyük misyonlarından birisi kültür ve sanat faaliyetlerinin geliştirilmesinde rol almaktır. Gaziantepte özellikle tiyatro kültürünün gelişmesi için okulumuz ve bizler her türlü desteği verdiğimiz gibi her yıl okulumuzda biri İngilizce diğeri Türkçe olmak üzere dünya ve Türk klasiklerinden seçme oyunları sergilemekteyiz. Bu çalışmalarda dekorundan ışığına, kostümünden makyajına kadar GKV ailesi bir ekip olarak çalışmakta ve yüzlerce öğrenci ve öğretmenimiz görev almaktadır. Haldun Dormen ve arkadaşlarını yürekten kutluyorum" dedi. 

Tiyatro Kedi oyuncuları ve Haldun Dormen GKV Özel Okullarında inceleme yaparak mutlu bir izlenimle okuldan ayrıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:09:35
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 14:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?