5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Ünlülerin baklavacısı

Gaziantepli baklavacı Burhan Çağdaş, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan, siyasiler, ünlü işadamları ve birçok ünlü sanatçıya bayram tatlısı gönderiyor. 

Gaziantep'te 1871 yılından beri faaliyet gösteren Baklavacı İmam Çağdaş'ta her bayram olduğu gibi bu bayramda da tatlı bir telaş yaşanıyor. İmam Çağdaş'ın sahibi Burhan Çağdaş, 4 kuşaktır baklavacı olduklarını, özellikle bayram, yılbaşı gibi özel günlerde çok yoğun sipariş aldıklarını, dünyanın çeşitli ülkelerine ve Türkiye'nin birçok yerine baklava gönderdiklerini söyledi. Her şeyin anavatanında daha güzel ve kaliteli yapıldığını belirten Çağdaş, baklavanın anavatanının da Gaziantep olduğunu, bunun için kendilerinin tercih edildiğini ifade etti. 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 30 yıldır müşterileri olduğunu belirten Çağdaş, "Bayramlarda siparişlerimiz fazlasıyla artmaktadır. Birçok ünlü siyasetçi ve sanatçı müşterimiz var. Siyasi çevreden; 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Cem Uzan ve ismini sayamadığım birçok müşterimiz var. Ayrıca ünlü sanatçılardan İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Yavuz Bingöl ve Bülent Sertaç da her bayramda baklava siparişi verir. Artık tüm Türkiye'de bayram sofralarını şeker yerine baklava süslüyor'' şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?