4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Urfalı çocukların çilesi Antep ovasında

Araban ilçesine pamuk toplamak için gelen Şanlıurfalı çocuklar, okulda ders görmeleri gerekirken topladıkları pamuklarla ailelerine katkı sağlamaya çalışıyorlar.


Şanlıurfa'dan Araban'a pamuk toplamak için gelen Ateş ailesinin çocukları, Araban Ovası'nda bulunan pamuk tarlalarında pamuk toplayarak ailelerinin geçimine katkıda bulunmaya çalışıyorlar. Baba Mehmet Ateş, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden Gaziantep'in Araban ilçesine gelerek pamuk toplayarak para kazanmaya çalıştıklarını belirtti.

Ateş, okulda olması gereken çocuklarını da kendileri ile birlikte getirdiklerini ve onların da pamuk tarlalarında çalışarak kendilerine katkı sağladıklarını kaydetti. Maddi durumlarının çok kötü olduğunu ve bu sebeple çocuklarını da çalıştırmak zorunda kaldıklarını ifade eden Ateş, şunları söyledi:


"Biz yardıma muhtaç bir aileyiz. Çalışmasak aç kalırız. Şanlıurfa'dan kalkıp öğrenci çocuklarımızla birlikte buraya geldik. Çocuklarımız bizimle birlikte ekmek parası için memleketteki okullarını bırakıp buraya geldi. Beraberce pamuk tarlalarında ırgatlık yaparak ailemizin geçimi için gerekli olan parayı kazanmak için çalışıyoruz. Sabahın erken saatlerinden itibaren kalkıp akşam saatlerine kadar hep birlikte çalışıyoruz. Gece de çadırlarda kalıyoruz. Çocuklarımız da bizimle aynı kaderi paylaşıyor. Zorunla olmasak çocuklarımızı buraya getirmezdik, okullarına gönderirdik. Ama ne yapalım yokluk işte."


Ateş, çocuklarının eğitimlerine devam etmesini istediğini ve bu konuda yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 11:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut BAZLAMA IP: 88.249.31.xxx Tarih : 2.10.2007 13:51:57

Araban ovasında pamuk ırgatlığı yaparak aile ekonomisine katkı sağlayan ilköğretim okulu öğrenci çocukların şuanda diğer öğrenci arkadaşlarıyla birlikte okul sıralarında ders görüp eğitim almaları gerekmiyormuydu. işte güneydoğu insanının en iyi fotoğrafı ''Ekmek parası için ırgatlı eğitimi bastırdı'' aksini idea eden varsa Araban ovasında ırgatlık yapan okul çocuklarını yerinde görüp karar versin, nerde bu yetkililer, kimbilir şimdi neyin peşindeler hani eğitim, hani ekonomi, hani insan hakları, 6 yaşından 14 yaşına kadar kız ve erkek öğrenciler okullarında ders görmeleri yerine Araban ovasında pamuk ırgatlığı yapıyorlar. Gazeteci Mahmut BAZLAMA,