5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Urfalılar mini golfü sevmedi

Şanlıurfa’nın ilk mini golf sahası, “ilgisizlik” nedeniyle açıldığı gün kapatıldı. Talihsiz işletmeci “Doğu insanı da golf oynasın istedim. Kimse gelmedi” dedi...

İstanbul'da özel bir güvenlik şirketi işleten Adil Müslüm Özkan, bir süre önce memleketi Şanlıurfa'ya dönerek, yatırım yapmaya karar verdi. İlk etapta mini golf sahası kurmak için girişimde bulunan ve gerekli izinleri alan Özkan, bir arkadaşının Yeşildirek- Esentepe mevkisindeki dinlenme tesisine 9 delikli, taşınabilir özelliğe sahip ve sentetik golf sahası yaptırdı.

SÖNÜK AÇILIŞ

Özkan, gerekli hazırlıklarını tamamlandıktan sonra açılış için çok sayıda yetkili ve yakın çevresini davet etti. Ancak açılış törenine yalnızca birkaç arkadaşı ve bazı basın mensuplarının gelmesi üzerine sahanın açılış kurdelesini davetlilerle birlikte kesmek zorunda kalan Özkan, iş yerini kapatma kararı aldığını açıkladı. İşletme sahibi Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge halkını alternatif spor dallarıyla tanıştırmak için mini golf sahası kurmaya karar verdiğini belirtti. Yaklaşık 15 bin YTL'ye mal olan mini golf sahasını, vatandaşların yararlanması için hizmete açtığını ancak beklediği ilgiyi görmediğini aktaran Özkan şöyle konuştu: "Golf hem bir spor dalı hem de sosyal faaliyettir. İstanbul'da insanlar oynuyor. Doğu'da da oynasınlar dedim, memleketime gelip yatırım yaptım. Ama mahcup oldum. O kadar yetkiliyi davet ettim kimse gelmedi. Malzemeleri toplayıp İstanbul'a geri döneceğim." Özkan, bir süre öncesine kadar Şanlıurfa'ya golf sahası ve bowling salonu kurmayı planladığını, ancak bu kararından da vazgeçtiğini kaydetti.


bugün
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 10:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?