4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Üvey anne katiline 12.5 yıl ağır hapis

GAZİANTEP’te üvey annesi 48 yaşındaki Cemile Polat’ı boğazını keserek öldürdükten sonra 3 bileziğini alarak soygun izlenimi vermeye çalıştığı iddia edilen 23 yaşındaki Selçuk Polat, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1 Ağustos 2004’de, Yukarıbayır Mahallesi’ndeki evinde gece yarısı boğazı kesilerek öldürülen ve kolundaki 3 bileziği çalınan Cemile Polat’ı öldürdüğü iddiasıyla üvey oğlu Selçuk Polat tutuklandı. Polat’ı cinayete azmettirdiği ileri sürülen öz annesi 51 yaşındaki Muazzez Güneş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gaziantep 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘ömürboyu hapis’ istemiyle 2.5 yıldır tutuklu yargılanan Polat, karar duruşmasına çıktı. Polat, ‘cinayete azmettirme’ suçundan kendisiyle birlikte tutuksuz yargılanan öz annesi Muazzez Güneş’in suçsuz olduğunu söyledi.

Son savunmasında, üvey annesini, öz annesine iftirada bulunduğu için öldürdüğünü söyleyen Polat, “Öz anneme fahişe diyordu. Parasal sorunum yoktu. Anneme iftira ettiği için öldürdüm. Bileziklerini de soygun sanılsın diye aldım” dedi. 3 çocuk annesi Muazzez Güneş de, oğlunu cinayete azmettirmediğini, olayı daha sonra duyduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, Selçuk Polat’a, üvey annesini kasten öldürdüğü için ömür boyu hapis cezası verdi. Ceza, suçu ağır tahrik altında işlediği için 15 yıl hapse çevrildi, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 12 yıl 6 aya düşürüldü. Tutuksuz yargılanan Güneş’in ise beraatına karar verildi.

Mahkeme heyetindeki üyelerden hakim Edip Gündem, sanığın önceki ifadelerinde öz ve üvey annesinin arasında herhangi bir sorun bulunmadığını beyan ettiğine dikkati çekerek, cinayette tahrik unsuru bulunmadığını belirtip, karara muhalefet şerhi koydurdu. Karar Yargıtay’da onandığı takdirde yaklaşık 2.5 yıldır tutuklu olan Polat, CMK’ya göre 2.5 yıl daha cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilecek.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 15:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?