6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Uyuşturucu kullanımı giderek artıyor

Ak Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı taslak raporunda, uyuşturucu kullanımının giderek arttığını belirtti.

Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizde uyuşturucu kullananların sayısının ürperten rakamlara ulaştığını belirtti. Erdoğan, “Yaklaşık 150 bin kişinin uyuşturucu madde kullandığı komisyon raporlarına girdi. Uyuşturucu madde kullananların şar oranları da her geçen gün daha da düşmektedir. Esrar kullanma yaşı 17 Eroin kullanma yaşı da 24'lü yaşlara düştü" dedi.

Milletvekili Erdoğan rapora göre düşük ve orta sosyoekonomik düzeyde esrar, yüksek sosyoekonomik düzeyde ise, ectasy’in tercih edildiğini belirterek, "Kadınlar daha çok esrar gençlerde ise ectasy kullanımı daha yaygın. Uyuşturucu madde kullananların büyük bir çoğunluğunun esrar deneyimi bulunuyor. Esrarın ilk kullanım yaşı 17, eroin kullanma yaşı ise 24 olarak belirlendi. Uyuşturucu kullananların yarısında da uçucu kullanma alışkanlığı olduğu ortaya çıktı. Uyuşturucu madde kullananların yüzde 41'inin işsiz olduğu ve aile düzenlerinin olmadığı, toplumdan tecrit edilen bireylerde görüldüğü tespit edilmiştir. İlköğretim öğrencileri arasında esrar kullanım oranı yüzde 1,2 ortaöğretimde ise, yüzde 4 olarak tespit edildi. Kullanıcıların tercih ettikleri maddelerin zamanla değişiklik gösterdiği son yıllarda ise ectasy kullanımının arttığına dikkat çekmiştir. Yine rapor sonuçlarına göre uyuşturucu bağımlıları dediğimizde 14 ile 25 yaş arası genç nüfusun yüzde biri ile dördü arasında değişiyor. Bu da ülkemizde 150 bin kişi civarında olduğunu göstermektedir. Ayrıca raporda aile düzenleri olmayan toplumdan uzaklaşmış suç işlemeye meyilli tembel öğrencilerin uyuşturucu bağımlısı kişilerin tuzağına düşmemesi için yaz kamplarında motivasyonlarının yükseltilerek topluma kazandırılması önerileri dile getirilmiştir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 17:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?