5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Uyuşturucu operasyonu

Gaziantep'te düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 3 bin 33 adet uyuşturucu hap, 1 kilo 605 gram eroin ve 2 adet "Glock" marka tabanca ele geçirildi. Operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Afganistan'dan Türkiye'ye uyuşturucu madde getirileceği bilgisine ulaşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri bir çalışma başlattı. 1 ay süren çalışma sonucunda operasyon başlatıldı. ''Gözcü'' adı verilen operasyonda, Afganistan'dan Van'a, oradan da Gaziantep'e getirilmek istenen 2 paket halinde 1 kilo 605 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda Ömer T, Osman B. ve Niyazi Y. gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan zanlılardan Ömer T.'nin, Gaziantep'e giriş yaptığı sırada yolcu minibüsü içerisinde yakalandığı ve yapılan üst aramasında eroini karın bölgesine bir eşarpla bağladığı tespit edildi. 

Uyuşturucu madde kaçakçılığı ve kullanımına yönelik olarak yapılan diğer operasyonda ise bir otelde yapılan aramada 3 bin 33 adet Extacy hapla birlikte 2 adet Glock marka tabanca, 2 adet şarjör ve 8 adet mermi ele geçirildi. Operasyonda, otel müdürlerinden Hayrettin T, Ali K. ve Kemal E. gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, yaptığı açıklamada, uyuşturucu madde kaçakçılığı ve kullanımına yönelik olarak bu yıl 299 operasyon yaptıklarını belirtti. Yılmaz, ''Operasyonların 20'si uluslararası örgütlere yönelikti. Yaptığımız çalışmalarda 82 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 75'i tutuklandı. Operasyonlarda, 415 kilo eroin, 139 kilo esrar, 72 bin Captagon ve çok sayıda Extacy hap ele geçirildi'' dedi.
Uyuşturucu madde kaçakçılığı ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini kaydeden Yılmaz, ''Vatandaşlarımızın huzuru için polisimiz elinden geleni yapmaktadır. Gençlerimizi zehirlemek isteyen şahıslarla etkin bir mücadele ortaya koyuyoruz. Yaptığımız operasyonlarda bu net şekilde gözler önüne seriliyor. Ancak bu mücadeleyi bizim tek başımıza yapmamız mümkün değil. Bu konuda herkese görevler düşüyor'' diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 18:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?