6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Uyuşturucu tacirlerine 'Şafak' darbesi

Gaziantep'te uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen 'Şafak' operasyonunda 5 kilo 97 gram eroin maddesi ele geçirilirken, olayla ilgili 15 kişi gözaltına alındı. Şebeke liderinin 2006 yılında yine uyuşturucu ticaretinden yakalandığı ve 3 ay önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Büro Amirliği ekipleri kent merkezinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik aldığı istihbarat bilgileri doğrultusunda operasyon başlattı. İ.K. ve C.Ç. yönetiminde olduğu iddia edilen suç örgütü mensuplarının doğu illerinden getirdikleri uyuşturucu maddeleri paketler halinde madde bağımlılarına satacağının tespit edilmesiyle 'Şafak' adı verilen operasyon için düğmeye bastı. Polis, Hakkari'den yola çıkan ve Şanlıurfa'dan Gaziantep kent girişine gelen Y.Ö. ve buluştuğu İ.K.'yi şok bir baskınla etkisiz hale getirdi. Araçlarda yapılan aramalarda 5 kilo 97 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, Hakkari'den getirilen eroin maddesini sokak satıcısı olarak tabir edilen şahıslara yönelikte 13 ayrı ev ve iş yerine eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu baskınlarda ise O.Y., C.S., C.Ç., H.K., İ.D., K.A., M.Ş.H., A.Y., H.A., R.O., H.D., E.A. ve S.A. gözaltına alındı.

15 şahsın ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda ise satışa hazır vaziyette ele geçirilen eroin maddesinin yanı sıra eroin satışlarından elde edildiği iddia edilen 4 bin 500 YTL para ele geçirilirken 2 araca da el konuldu.
Yakalanan 15 şahıs ifadelerinin alınmasının ardından 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adli makamlara sevk edilirken 'içici' olarak tabir edilen ve operasyon sırasında gözaltına alınan 21 kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan örgüt lideri olduğu ileri sürülen İ.K.'nin 2006 Mayıs ayında yine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan 'Temiz vatan' operasyonunda gözaltına alınarak tutuklandığı ve 3 ay önce cezaevinden çıktığı öğrenildi. Operasyonda şebekenin uyuşturucuyu sigara paketleri, şans oyunu kuponları içinde sattıkları ve beslenme çantası içinde taşıdıkları, bir otobüs firmasıyla Kayseri'ye baklava kutuları içinde eroin sevkiyatı yaptıkları tespit edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 13:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?