6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Uyuşturucuya büyük darbe

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Türkiye ile Hollanda arasında uyuşturucu ticareti yaptığı belirtilen bir şebekeyi çökertti.


Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 9 ay süren çalışması sonucunda Hollanda'dan Türkiye'ye Extacy hap getirildiği bilgisine ulaşıldı. Gaziantep ve Kayseri'de eş zamanlı olarak yapılan ve "Karayılan" adlı operasyon kapsamında harekete geçen ekipler, Kayseri Otogarı'ndan bir otobüse binen Mahmut Oktay Ş.'yi takibe aldı. Mahmut Oktay Ş.'nin içerisinde bulunduğu şehirlerarası otobüs, Gaziantep Otogarı'na girdiği sırada durduruldu. Otobüste ve Mahmut Oktay Ş.'nin valizinde yapılan aramada 15 kilo 70 gram ağırlığında 55 bin adet Extacy ve 200 adet ve Captagon uyuşturucu hap ele geçirildi.


Mahmut Oktay Ş. ile olayla ilgili olduğu iddia edilen İsmail A. ve Bekir S. Gaziantep'te gözaltına alınırken, Serkan O. ise Kayseri'de gözaltına alındı. Yapılan kapsamlı araştırmada, uyuşturucu hapların Hollanda'da imal edildiği ve Türkiye'ye getirilerek turizm bölgelerinde piyasaya sürülmek istendiği tespit edildi. Ele geçirilen uyuşturucu hapların piyasa değerinin ise 550 bin YTL olduğu öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları tamamlanan zanlılar, adli makamlara sevk edildi.
Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, operasyonda 15 kilo 70 gram ağırlığında uyuşturucu Extacy hap ele geçirildiğini ve olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını kaydederek, "Operasyonu başarı ile tamamlayan ekiplerimi kutluyorum. Uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonlarımız hız kesmeden devam edecek" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 13:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?