5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Uyuşturucuya karşı 'Gol' opersyonu

Gaziantep'te uyuşturucu imalatı ve satışına yönelik gerçekleştirilen ''Gol'' operasyonunda, piyasa değeri 500 bin Euro olan 48 kilogram eroin ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'te bulunan bir nakliyat firmasına ait TIR'ın İran'dan eroin getirdiği ihbarı üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği görevlileri; Mersin, İstanbul, Aksaray ve Muğla emniyet müdürlükleri ile ortak çalışma başlattı. 7 ay süren çalışma sonucunda, TIR sürücüsü İbrahim Z.'nin 'çalıştığı nakliyat firmasından habersiz olarak' İran'dan aldığı eroini Hollanda'ya götürmek üzere Gaziantep'e geldiği belirlendi. Organize Sanayi Bölgesi'ne giriş yaptığı sırada durdurulan TIR'da yapılan aramada, zula diye tabir edilen gizli bölmelere saklanmış vaziyette 85 paket halinde 48 kilo 125 gram eroin ve 39.5 gram esrar maddesi ele geçirildi. Sürücü İbrahim Z. ile birlikte eşzamanlı yapılan operasyonlarda; Ahmet A., Mustafa Ö., Cemil U., Cemal E. ve Şükrü Ü. İstanbul'da, Huzeyfe Ü. ve Ceylan Ç. Aksaray'da, Halil A. ise Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde olmak üzere olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. 

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde gözaltına alınan Halil A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gaziantep'e getirilen diğer zanlılar ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 

Piyasa değerinin 500 bin Euro olduğu tahmin edilen eroinin, Türkiye üzerinden Hollanda'ya götürüleceği ve buradan da Avrupa ülkelerine pazarlanacağı iddia edildi. Eroinin Avrupa'ya götürülmesi işini ise İstanbul'da gözaltına alınan zanlılardan Ahmet A. ve Mustafa Ö.'nün organize ettiği öğrenildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 




















İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 15:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?