5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Uzmanlardan grip uyarısı

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, mevsim geçişlerinde ortaya çıkan ısı değişikliklerinin insan vücudunu zayıflattığını ve soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklara neden olduğunu bildirdi. 

Dr. Yıldırım, yaptığı açıklamada, kış mevsiminin başladığı bugünlerde aynı zamanda soğuk algınlığı, grip ve nezle mevsimine de girildiğini belirtti. Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan ısı değişikliklerinin, insan vücudunun savunma mekanizmasını zayıflatarak soğuk algınlığı, grip ve nezleye neden olduğunu kaydeden Dr. Yıldırım, ''Grip hastalığı çok bulaşıcı bir hastalıktır. Gripten korunmanın en doğru yolu ise girip aşısı yaptırmaktır'' dedi. 

Grip hastalığı virüsünün çok kolay ve hızlı bulaştığını ifade eden Dr. Yıldırım, şunları söyledi: 

''Grip, öksürük, hapşırık, hasta kişiler ve eşyalarına veya hasta kişilere temas halinde bulaşır. Hastalık, belirtileri başlamadan bir gün önce ve belirtiler başladıktan 5 güne kadar bulaşıcıdır. Çocuklarda ise belirtiler başladıktan sonra bir hafta veya daha uzun süre bulaşması mümkündür. Hastalığa yakalananlar bol C vitamini almalı. Mevsime uygun giyinmeli, ılık şekilde bol gıdalı içecekler tüketilmeli, kalabalık ortamlardan uzak durulmalı. Grip hastalığının tedavisinde antibiyotik kullanılmamalı.''
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 16:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?