6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Uzmanlardan güneş gözlüğü uyarısı

Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi hekimlerinden Operatör Dr. İzzet Güngörmüş, güneş ışınlarından gözlerin korunması için mutlaka güneş gözlüğü kullanılması gerektiğini belirterek, "İşportacı gözlükleri göz sağlığının bozulmasına neden olur" dedi.

Yaz mevsiminin gelmesi nedeniyle güneş gözlüklerine talebin yoğun olduğunu ifade eden Güngörmüş, "Yazın gelmesiyle işportalarda inanılmaz fiyatlara güneş gözlükleri satılmaya başlandı. Gözlük işin uzmanı merkezlerden alınır. Gözümüzün görebilmesi için ışık gerekmektedir. Karanlıkta göremeyiz. Görmemizde etkili olan güneş aynı zamanda tenimizin rengini değiştirir, yani cildimize zarar verir. Görme merkezimize görüntüyü getiren güneş ışığı, gözümüzün içindeki merceğin daha erken sertleşerek, genç yaşta katarakt ve görme sinirlerinde belli bir zaman sonra tahribata yol açar. Güneş ışıklarının olumsuz etkisinden kurtulmak için, iyi güneş gözlükleri kullanmalıyız. Her ihtiyaç gibi güneş gözlüğümüz de yüzümüzde olduğundan biçimi, materyali, aksesuarları önemlidir. Güneş gözlükleri seçimi yapılırken mutlaka konunun uzmanı optik merkezleri tercih edilmelidir. Göz sağlığımızla yakından ilgili olan bu konuda hassas davranmak ve işportacılarda satışa sunulan ucuz gözlüklerden uzak durmak gerekir. İlaç nasıl
eczanelerden alınıyorsa gözlükte optiklerden satın alınmalıdır" şeklinde konuştu.

Güneş gözlüğü seçimi yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusuna da değinen Dr. İzzet Güngörmüş, "Gözlük sadece göz sağlığımız için değil, kullanıcıların yüz estetiğini de yakından ilgilendirir. Bunun için gözlük alırken; yüzünüz kare ya da kareye yakınsa, kavisli çerçeveler sizin için en uygun olanlardır. Uzun bir yüze sahipseniz, çerçeveleriniz yüzünüzü kaplamalıdır. Böylece gözlük, yüzünüzü ikiye ayırdığı için normalden daha uzun görünmesini engelleyecektir. Yüzünüz yuvarlak ise, düz ya da açılı çerçeveleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Üçgen bir yüze sahipseniz, çerçevelerinizin çizgilerinin düşey olmasına dikkat etmelisiniz. Yüzünüz oval ise, çerçeveleriniz mutlaka yüz büyüklüğüne orantılı olmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 18:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?