6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Vakıflar mevzuatı eğitim toplantısı

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) işbirliğinde düzenlenen Yeni Vakıflar Mevzuatı Tanıtım ve Eğitim Toplantısı Gaziantep'te yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, TÜSEV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile vakıf temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, 100'ün üzerinde vakıf ve derneği çatısı altında bulunduran TÜSEV'in çalışmalarını desteklediklerini belirtti. Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vakıflar; sosyal dengenin sağlanması ve toplum dayanışması için gönüllülük esasına göre çalışan maddi ve manevi yardım kuruluşlarıdır ve gücünü halkan alır. İnsan sevgisini temel alan vakıflar, Türk toplum yaşamında çok uzun yıllara dayanan köklü bir gelenek oluşturarak sağlıktan eğitime, kültürden spora kadar bir çok alanda çok değerli kamu hizmeti vermektedir. Eğitim alanında faaliyet gösteren ve öğrenci ücretleri ve bağışlarla varlığını sürdüren GKV de bu vakıflardan birisidir. 1963 yılında kurulan ve 1973 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla vakıf statüsü kazanan GKV, aradan geçen 45 yıllık sürede çağdaş Türk vakıfları arasında saygın bir konuma ulaşmıştır."

TÜSEV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder de, vakıf sektörünü güçlendirmek ve sağlıklı bir yapıya kavuşturmak amacında olduklarını kaydederek, "Biz işe yarayan bir vakıf olmak istiyoruz. Türkiye'de vakıfların dünyaya sunacağı çok hizmet ver, ancak biz kendi kendimizle uğraşmaktan bunlara fırsat bulamıyoruz. Türkiye'de vakıf üniversiteleri modeli Avrupa'da yok. Ama biz bunu kullanamıyoruz. Önümüzde çok önemli fırsatlar bulunmasına rağmen kendi kendimizle uğraşmaktan bunlardan yararlanamıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TÜSEV'in tanıtımının yapıldığı toplantıda daha sonra Zeynep Meydanoğlu "TÜSEV Araştırmaları Hakkında Bilgi Sunumu", Dr. Duygu Erten "Vakıflarda Kapasite Geliştirme, Namık Ceylanoğlu ve Tevfik Başak Ersen ise "Yeni Vakıflar Mevzuatı" hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?