6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Vali ilköğretim haftasını kutladı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Pazartesi günü başlayacak olan, 2008-2009 eğitim-öğretim yılını kutlayarak imkanı olan tüm Gazianteplileri okul yapmaya davet etti.

Vali Kamçı yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği gibi okullar, insanlığın gelişme sürecinde eğitim-öğretimde ulaşılan en son nokta olarak, eğitimin tek bir merkezden sistemli biçimde sunulduğu kurumlardır.

Okullar aynı zamanda bir insan hayatında geleceğin şekillendirildiği en önemli dönemlerden birisi olarak, aileden sonra insanı hayata hazırlayan ve millete faydalı bireyler olarak yetiştiren eğitim yuvalarıdır" dedi.

Kamçı, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak, Türk toplumunun gelişmesinde ve ilerlemesinde çeşitli sorumluluklar üstlenecek gençlerin en iyi seviyede eğitim görerek yetişmelerinin, çağın bilim ve teknolojik imkanlarından faydalanmalarının ülke ve toplum geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında kalkınmış toplumların, amaçlarına eğitim-öğretim hizmetlerinin kalitesini yükselterek ve bu alandaki çalışmalara öncelik vererek ulaştıklarını ifade eden Kamçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ün "En önemli ve verimli vazifelerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur." sözü, çalışmalarımızın temelini oluşturmaktadır. Eğitim alanında arzuladığımız hedeflere ulaşılması, kuşkusuz yeni yatırımlar yapılması, eğitim alanındaki altyapı eksiklerinin hızla tamamlanması ve mevcut okulların da ihtiyaca cevap verecek şekilde iyileştirilmesi ile mümkündür.

Gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın, gerekse İl Özel İdaremizin imkanları ile ilimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımız aralıksız sürmektedir."

İmkanı olan tüm Gazianteplileri okul yapmaya davet eden Vali Kamçı, "Çocuklarımıza ve gençlerimize çağdaş bir eğitim vererek, ülkemizi daha aydınlık ve çağdaş günlere ulaştırabilmemiz için bu güne kadar eğitim hizmetlerine katkıları ile devletimize destek olan, sivil toplum örgütlerine ve hayırsever hemşehrilerimize bu vesile ile teşekkür ediyor, imkanı olan tüm Gazianteplileri okul yapmaya davet ediyorum" dedi.

İlköğretim haftasını da kutlayan Kamçı, Atatürk'ün, "Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözünü hatırlatarak, öğretmenlerin ve öğrencilerin 2008-2009 eğitim öğretim yılını katladı ve başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 12:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?