6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Vali Kamçı gazileri ziyaret etti

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, gaziler haftası dolayısıyla Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gaziantep Şubesini ve Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.

Ziyarete Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Kıdemli Albay Osman Aksakal, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da katıldı.

İlk olarak Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gaziantep Şubesini ziyaret eden Vali Kamçı, burada gazilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Kamçı, "Şehitlerimize ve gazilerimize ne kadar minnettarlık duysak azdır. Gazilerimiz ve şehitlerimizin ailelerine ne kadar çok şey yapmaya çalışsak da yine de haklarını ödeyemeyiz. Gazilerimizi ve şehit ailelerimizi sadece belli gün ve haftalarda değil her zaman hatırlamalıyız. Vatanın bütünlüğü, birlik ve beraberliği için yaralanan, uzuvlarını kaybeden gazilerimize de gereken ilgiyi göstermek zorundayız" dedi.

Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter ise Gaziantep harbinde, Birinci Dünya Savaşında ve terörle mücadelede hayatını kaybeden Gaziantepli şehitlerin isimlerinin, fotoğraflarının ve nüfus bilgilerinin yer aldığı tablolar hazırladıklarını belirterek Vali Kamçı'dan bu konuda destek istedi.

Daha sonra Vali Kamçı ve beraberindeki heyet Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek burada gazilerle bir araya geldi ve gazilerin sorunlarını dinledi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cuma Erdem, Türkiye'nin en büyük zaferlerinden biri olan Sakarya Zaferi'nden sonra Atatürk'e Mareşallik ve gazilik ünvanının verildiği gün olan 19 Eylül'ün Gaziler günü içinde bulunan haftanın ise gaziler haftası olarak kutlandığını söyledi.

Erdem, Türk Milletinin Atatürk'e gösterdiği minnet ve şükranın gösterildiği günün gazilerin de onurlandırıldığı gün olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?