6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Vali Kamçı örnek köyü gezdi

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Araban ilçesinde Kaymakamlık tarafından oluşturulan örnek köyde yapılan çalışmaların açılışını yaptı.

Araban Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan'ın ilçede ilk kez uygulamaya koyduğu Örnek Köy uygulaması başlatılan Körhacıobası Köyü'nde tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Ahmet Soyçelik, Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Araban Cumhuriyet Savcısı Akın Akkaya, Araban İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Akif Yorulmaz, Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ender Güleç, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Hilmi Teymur, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Elif Beldesi Belediye Başkanı Cuma Altınbaş, Araban İlçe Emniyet Amiri Erol Balkesen ve vatandaşlar katıldı.

Vali Kamçı ve beraberindekiler, 85 evin dış cephelerinin boyanması, kaldırım, istinat duvarı, kilit taşı ve parke taşı döşemesi, ışıklandırmalı basketbol sahası, Atatürk büstü, çeşme, meydan ışıklandırılması çalışmaları yapılan Körhacıobası Köyü girişindeki Jandarma Çeşmesi ve Atatürk Büstü'nün açılışını yaptı. Kamçı, yapılan çalışmalar dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür etti. Köyde yaşanan sıkıntıların kendisine bildirilmesi halinde çözümü için gerekli adımların atılacağını kaydeden Kamçı, "Bu köy halkı her türlü hizmete layıktır" dedi.

Köylü kadınlarla bir süre sohbet eden Vali Kamçı, köye bir taziye evi istenmesi üzerine, "Körhacıobası Köyü'ne bir taziye evi yapılması için gereğini yapacağım. Örnek Köy Körhacıobası halkı hizmetin en iyisine layıktır" diye konuştu.

Vali Kamçı daha sonra ilçe merkezine geçerek İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Konferans ve Sergi Sarayı ile Anaokulu’nun açılışını yaptı.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 18:49:38
Güncelleme :31 Mart 2008 Pazartesi 09:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?