5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Vali Kamçı'nın turizm açıklamaları

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, sanayi ve ticarette marka haline gelen ve ülke kalkınmasında diğer illere örnek gösterilen Gaziantep'in, turizmden yeteri kadar pay almadığını söyledi. 

Vali Kamçı yaptığı açıklamada, Gaziantep'in sanayisiyle ön plana çıktığını ve Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu belirterek, ''Bu kent, Kurtuluş Savaşı'nda nüfusunun üçte 1'ini şehit vererek, dünyada ilk ve tek "gazi" unvanı alan bir kenttir. Girişimci ruhlu insanlarıyla sanayi ve ticarette ülkeye örnek gösterilen Gaziantep, maalesef turizmden yeteri kadar pay almamaktadır. Kendine özgü kültürel kimliği, sahip olduğu tarihi ve kültürel potansiyeliyle Gaziantep, bölgenin çekim merkezidir. Gaziantep'in sahip olduğu turizm potansiyeli mutlaka değerlendirilmelidir'' dedi. 

Gaziantep'in özellikle Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan ve Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Zeugma Mozaikleri'ni iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydeden Vali Kamçı, ''Bu konuda, özellikle sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler başta olmak üzere herkese önemli görevler düşmektedir. Dünyada bir eşi daha bulunmayan eşsiz Zeugma mozaikleri, kentimizin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımına büyük katkı yapacaktır. Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen mozaikler mutlaka görülmelidir'' diye konuştu. 

Kamçı, Gaziantep'te bulunan Dülük Antik Kenti, Rum Kale, Yesemek, Antep Kalesi ve tarihi Antep evlerinin, kentin tarihteki uzun yolculuğunu yansıtan, gezilmeyi, görülmeyi ve tanıtılmayı bekleyen çok önemli eserler olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
''Tarih boyunca birçok uygarlığa beşiklik etmiş, birçok kültüre ev sahipliği yapmış en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 6. büyük kentidir. Nüfusu, ekonomik yapısı, turizm potansiyeli ve büyük şehir statüsüyle de Gaziantep, metropol bir şehirdir. Gaziantep, sanayi ve ticarette olduğu gibi turizmde de hak ettiği yeri almalıdır''.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2006 Pazar 11:50:35
Güncelleme :16 Temmuz 2006 Pazar 12:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?