6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Validen 23 Nisan mesajı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, bugün Cumhuriyetin mimarı, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" düsturundan hareketle başlatılan kurtuluş mücadelesi sonunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 88. yıl dönümünün kutlandığını bildirdi.

Kamçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, yurdun dört bir yanının işgal edildiği, milletçe yokluk ve çaresizlik içinde bulunulan bir dönemde, TBMM'yi açma iradesinin gösterilmesi ve işgale boyun eğilmeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olduğunu belirtti. TBMM'nin açılışının, Türk Milleti'nin geleceğini aydınlatan milli mücadele hareketinin tüm yurda yayılmasının ve en önemlisi de Cumhuriyete kadar uzanan yeni bir yönetim biçiminin temeli olduğunu kaydeden Kamçı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu nedenle 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, tüm dünyaya örnek bir bağımsızlık mücadelesi veren milletimizin, tüm çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Bugün Türkiye'mizde bağımsız olarak huzur, güven ve barış içinde yaşıyorsak, tüm bunları büyük asker devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun ideallerini paylaşarak, bu yolda canını seve seve feda eden aziz milletimizin kahraman evlatlarına borçluyuz. Her karışında bir şehidin yattığı bu toprakların bedelini, binlerce adsız kahraman canlarını vererek ödemişlerdir. Gerçekten zamanın şartları içinde düşünüldüğü zaman, Kurtuluş Savaşımız yok oldu sanılan bir milletin, bağımsızlık destanıdır. Bu milletin bir daha aynı şeyleri yaşamaması için, Büyük Önder'in 'Yetişecek çocuklarımız ve gençlerimizin görecekleri eğitimin sınırı ne olursa olsun ilk önce ve her şeyden önce Türkiye'nin bağımsızlığına, kendi milli geleneklerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele gereği öğretilmelidir' şeklindeki sözünü her zaman ilke edinmeliyiz. Atatürk'ün Türk Milleti'ne hedef gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için yapmamız gereken, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, eğitim, kültür, bilim, teknoloji, sanayi, ticaret ve ekonomik alanda, birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmaktır. Büyük Önder Atatürk'ün 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu koruyacak ve yüceltecek olan sizlersiniz' diyerek, Türk gençliğine emanet ettiği modern Türkiye Cumhuriyetini birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar yaşatmak, bu ülkede yaşayan herkesin görevidir. Milletçe TBMM'nin açılışının 88. yıldönümüne ulaşmanın onur ve coşkusunu yaşadığımız bu özel günde, başta çocuklarımız olmak üzere tüm Gazianteplilerin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bayram sevincini hep birlikte yaşamaya çağırıyorum."

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 11:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?