6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Validen 'Yaşlılar Haftası' mesajı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Kamçı, yaptığı yazılı açıklamada, "Yaşlılarımızı korumak, hayata bağlı kalmalarını sağlamak, hayatlarını kolaylaştırmak, hak ettikleri saygıyı ve sevgiyi göstermek insan hayatının zor fakat özel bölümlerinden biri olarak sorunlarının çözülmesi bakımından önemlidir. Yaşlılıkta, kişinin bedeninde ve ruhunda oluşan değişiklikler nedeniyle günlük yaşamın eskisine göre zorlaşmasına karşın, tecrübeyle yoğrularak zenginleşmiş bir hayat, insanlara farklı bir bakış açısı kazandırır. Ortaya çıkan şartlar nedeniyle hiçbirimizin kabullenmek istemediği bir dönem olan yaşlılık, insan hayatında çocukluk, gençlik ve orta yaş kadar doğal bir seyirdir. Bir toplumun gelenek ve göreneklerini, milli ve manevi değerlerini kuşaktan kuşağa aktararak geçmişle gelecek arasında köprü olan, her dönemin yaşlılarıdır. Yaşlılarımızın görgü, bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaşacakları, iletişim kuracakları ortamlarının bulunması, gençleri olgunlaştırdığı gibi enerjilerini yaşlılarımızla paylaşmalarını sağlayacaktır" ifadelerini kaydetti.

Millet olarak birbirimize karşı duyduğumuz sorumluluk, sorunlarımıza gösterdiğimiz duyarlılık, dayanışma ve yardımlaşma geleneğimizin, ülkemizdeki nadide değerlerden biri olduğunu ifade eden Kamçı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Günlük hayatı zorlaştıran şartları yaşlılarımız için kolaylaştırmak ve uyum sağlamalarında onlara yardımcı olmak konusunda hepimize görevler düşmektedir. Bilindiği gibi gerek evlerinde gerekse huzurevlerinde devletin sosyal güvenlik imkanlarından faydalanarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan binlerce yaşlımız vardır. Özellikle, huzurevlerinde kalan yaşlılarımızı ziyaret etmek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek, insanın hayatının doğal süreçlerinden biri olan yaşlılığı olgunlukla karşılamak gerekir. Yaşlılarımıza ve sorunlarına her zaman için duyarlı olmanın insanlık ve vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatıyor, tüm yaşlılarımıza, sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 18:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?