29
Nisan
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Vali'nin Rumkale tanıtım gezisi

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 'Rumkale Tarihi Alanın Tanıtılması ve Turizme Kazandırılması Projesi'nin' tamamlanmasının ardından Rumkale'ye tanıtım gezisi yaptı.

Tanıtım gezisi kapsamında Vali Süleyman Kamçı'ya ve gazetecilere Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Yavuzeli Jandarma Komutanı Üsteğmen Ender Güleç ve Belediye Başkanı Ali Sakar, Rumkale hakkında bilgi vererek yapılan çalışmaları anlattılar. Gezi öncesinde sürücü eğitimlerini başarıyla bitiren Rumkaleli tekne sahiplerine sürücü belgeleri Vali Süleyman Kamçı tarafından verildi.

Daha sonra Vali Kamçı ve beraberindekilere 'Rumkale Tarihi Alanın Tanıtılması ve Turizme Kazandırılması Projesi' kapsamında alınan hızlı tekne ile Rumkale ve Halfeti gezdirildi ve Vali Kamçı burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Tanıtım gezisinin ardından açıklamada bulunan Vali Kamçı, Gaziantep'in bir turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, ileriki yıllarda 1 milyon gibi bir turistin Gaziantep'i ziyaret etmesini hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kamçı, "Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Gaziantep'te turizme yönelik çok önemli çalışmalar yapılıyor. Tarihi mekanların restorasyonları yapılıyor özellikle Zeugma Müzesi başlı başına turizmi çekecek bir mekan. Bunun yanında ek kaynaklarda olmalı. Örneğin Rumkale ya da Fırat Nehri Havzası dediğimiz havzanın turizm alanı olarak ilan edilmesi için gerekli girişimlerimiz var" dedi.

Fırat Nehri Havzası'nın, turizm alanı olarak kabul edilmesinin yatırımcılara çok büyük avantajlar sağlayacağını kaydeden Vali Kamçı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Havzanın turizm alanı olarak ilan edilmesi zor ama olmayacak bir şey değil. Ancak turizm havzası olarak ilan edilmese bile burada küçük çaplı da olsa çeşitli çalışmalar yapıldı. Suriye Türkiye işbirliği çerçevesinde Rumkale'ye tekne alındı. İskele yapıldı. Bizim aldığımız teknenin ardından tekne sayısı 17'ye yükseldi. Yavaş yavaş bu teknelerin kalitesi de yükselecektir. Tabii önemli olan buraya ziyaretçilerin gelmesi. Bunun için belediye ile görüşüp belki hafta sonlarında buraya otobüs seferleri düzenlenebilir. Böylece hem ziyaretçi sayısını arttırmak hem de Halfetiye'de buradan gelinip gidilmesini sağlamak istiyoruz."

Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ise, Türkiye - Suriye işbirliği çerçevesinde Rumkale Tarihi Alanın Tanıtılması ve Turizme Kazandırılması Projesi kapsamında çalışmaların 2 yıl sürdüğünü belirterek, "Proje kapsamında, Gaziantep'in önemli turizm alanlarından biri olan Rumkale'nin altyapı iyileştirilmesini, çevre düzenlemesini ve iskelesini yaptırdık. Ayrıca bir gezi teknesi aldık. Artık bölgenin yatırımcılarını ilçemize bekliyoruz. Daha önce sadece ilçeden turist gruplar gelirken, şimdi ise yakın çevre illerden, Gaziantep'ten ve hatta Suriye'den de gezi için çeşitli grupları ağırlamaya başladık. Hafta sonları 50-60 araç geliyor. Yakında otobüs seferlerinin de başlamasıyla gelen turist sayısının artacağını düşünüyoruz. Burası saklı kalmış bir cennet, yatırımcılarımızı buraya bekliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 15:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?