5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Vasiyeti üzerine Antep'te toprağa verildi

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yargıtay eski Başkanı Mehmet Uygun, vasiyeti üzerine memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. 

Uygun için Gaziantep Ulu Camii'nde tören düzenlendi. Uygun'un uçakla Gaziantep'e getirilen cenazesi, Ulu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın çelenk gönderdiği cenaze törenine, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, CHP Gaziantep Milletvekilleri Abdulkadir Ateş ve Mustafa Yılmaz, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Haluk Beşer, Yargıtay üyeleri Ahmet Tuğrul Ceylani ve Kadir Özbek, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu ile belediye başkanları, yargı mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Uygun'un cenazesi, bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken Uygun'un eşi Dürdane, kızı Esma ve oğlu Mehmet Şerif Uygun'u, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Gaziantepspor Onursal Başkanı Celal Doğan teselli etti. 

Uygun'un cenazesi, Gaziantep Asri Mezarlık'taki aile mezarlığında toprağa verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 15:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pelin ..... IP: 85.103.211.xxx Tarih : 20.07.2006 18:31:14
uygun ailesinin başı sağolsun.mekanı cennet olsun merhumun.