6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Vatandaşa ishal uyarısı

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ercan Genco, Aksaray veya diğer illerde olan salgın şeklindeki ishal vakalarının Gaziantep'te görülmediğini belirterek, yine de gerekli önlemlerin alınmasının şart olduğunu söyledi.


Genco yaptığı yazılı açıklamada, her yıl olduğu gibi yaz aylarında Gaziantep'te de ishal vakalarında artışlar görüldüğünü belirterek, bu amaçla Avrupa Birliği (AB) ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'Su ve Besinlerle Bulaşan Hastalıklar' konusunda ortak bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Gaziantep'te ve tüm bölgede ishallerde artış olduğunun gözlendiğini ifade eden Genco, "Halkımızın ishaller konusunda bilinçlendirilmesi özel-kamu sağlık çalışanlarının üzerine düşen önemli bir ödevdir. Öncelikle şu bilinmelidir ki; Aksaray veya diğer illerde olan salgın şeklinde ishal vakaları ilimizde görülmemiştir. Bu konu açıklığa kavuşturulmalıdır. Ama yine de gerekli önlemleri almak şarttır" dedi.


Vatandaşların ishaller konusunda alabileceği önlemler konusunda bilgi veren Genco, "Adından da anlaşılacağı gibi bu hastalıklar su ve besinler bulaşan hastalıklardır. Bu konularda önlemleri almak halkımıza düşmektedir. Öncelikle yapılması gereken besinlerin mutlaka iyice yıkanarak yenilmesi ve suların kaynatılarak içilmesidir. Ayrıca çocuklarımıza el yıkama alışkanlığı küçük yaşlardan itibaren kazandırılmalıdır. Vatandaşların bu 3 önemli noktaya dikkat etmesi ishal vakalarında önemli azalmalara neden olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 18:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?