6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Vatandaşın ayağına sağlık götürülüyor

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, ilçe genelinde yeni yapılan sosyal tesislerde bir de sağlık ocağı açarak, vatandaşlara kendi bölgesinde tedavi olma imkanı sağladıklarını söyledi.


"Sağlık bizim olmazsa olmazımız, her şeyin başı sağlık" diyen Başkan Can, "Şahinbey ilçesi büyük bir kent ve nüfus yoğunluğu yüksek olan bir ilçe. Önceden Şahinbeyliler kendi bölgesinde sağlık ocağı olmadığından iğne, pansuman gibi en ufak bir tedavi için bile kalkıp devlet hastanesine geliyordu.

Göreve geldiğimiz günden sonra biz insanımızı kendi bölgesinde tedavi etmenin yollarına aradık ve değişik semtlerde yaptığımız yeni sosyal tesislerde bir de sağlık ocağı yaparak İl Sağlık Müdürlüğümüze devrini yapıp hizmet vermesini sağladık. Böylece insanlarımızın devlet hastanesine kadar gitmeden mahallesinde tedavi olmasını sağladık" şeklinde konuştu.


İnsan sağlığının kendileri için öncelikli olduğu ifade eden Başkan Can, "Sağlık alanında sadece sosyal tesisler içinde sağlık ocakları yapmakla yetinmeyerek, sosyal tesisimiz olmayan bölgelerde de sağlık ocağı yapılması için Sağlık İl Müdürlüğümüze arsa tahsisi yaparak aynı zamanda sağlık alanında hizmetin yaygınlaştırılması için öncülük ettik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 18:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?