6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Vatandaşlar izdihama neden oldular

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Karkamış Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye aynı anda giriş yapmak isteyen vatandaşlar, izdihama neden oldu.

 Yağmur yağışının etkili olduğu sınırda yaşlılar ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.
Gaziantepli 6 bin 676 vatandaş sabahın erken saatlerinde Suriye'deki yakınlarıyla bayramlaşmak için Karkamış Sınır Kapısı'na geldi. Burada toplanan yüzlerce kişi aynı anda sınır kapısından geçmeye çalışınca izdiham yaşandı. 

İzdihamı önlemek isteyen polis ve jandarma ekipleri, geçişleri kontrollü olarak sağlamaya çalıştı. Ancak sınırı bir an önce geçmeye çalışan vatandaşlar, itişmeye devam etti. Polisin bütün uyarılarına rağmen sınırı geçmeye çalışan vatandaşlar, güvenlik şeridini geçmeye çalışınca izdiham daha da arttı. 

Yağmur yağışının etkili olduğu sınırda çileye dönen bayramlaşma sırasında çocuklar ve yaşlılar ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ekipleri, kalabalığın içinde ezilme tehlikesi geçiren yaşlıları ve çocukları kurtarmaya çalıştı. Ardından güvenlik kontrol noktasına gelen vatandaşlar, burada da yağmur altında sıra bekledi. Son kimlik kontrolünden de geçirilen vatandaşlar, Suriye tarafına bırakıldı. 

Suriye'deki yakınlarını görmek için sınıra geldiğini söyleyen bir anne, "Sabahın erken saatlerinde buraya geldik. Kucağımdaki çocuklar birlikte kalabalık arasında ezilme tehlikesi geçirdim. Polisin bütün uyarılarına rağmen kalabalık itişmeyi devam etti. Burada katliam olacaktı neredeyse. Bu rezilliğimizi görsünler. Böyle olacağını bilseydim buraya gelmezdim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 16:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?