6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Vekiller esnafı ziyaret etti

Turistik Çarşı'daki dükkanları gezerek esnafın ramazan ayını tebrik eden AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Özlem Müftüoğlu esnafın sorunlarını dinledi, sıkıntıların giderilmesi konusunda esnafa söz verdi.

Turistik Çarşı esnafının Milletvekillerinden en büyük beklentisi ise işlerinin açılması konusunda kendilerine yardımcı olunması oldu. Küçük esnafa yardım edilmesini isteyen mağaza sahibi Adnan Kadıoğlu, ''Büyük markalar küçük esnafı yok ediyor. Markalı ürünlerin fiyatları iyice düştü. Bizler örneğin bir kot pantolonu onlardan daha fazla fiyata alıyoruz. Biz bu üründen nasıl kar edelim'' dedi. Çarşı esnafından Ahmet Çekin'de Milletvekillerinden, esnafa kredi affının getirilmesini ve Turistik Çarşı önüne araçlar için park alanı yapılmasını istedi.

Gezi sonrası bir değerlendirme konuşması yapan Halil Mazıcıoğlu, “Esnafımızı dolaştık. Gördük ki, esnafımızın para sıkıntısı var. Bizim gezimizin sebebi problemleri birebir yerinde görmek ve çözüm yollarını tespit etmektir.

Esnafımızın işlerinin az olmasından dolayı yakınmaları var. Fakat bizleri gördüklerinde de yüzleri gülüyor. Sebebi ise biz halkımızın içerisindeyiz. Bu ülkeyi fildişi kulelerden yönetmiyoruz. Müsait olduğumuz her vakit vatandaşlarımızla birlikte olup onların sorunlarını çözmek için gerekli olan her şeyi yapıyoruz. Yeni çıkan bir kredi desteğiyle de esnafa ve KOBİ’lere sıfır faizli ihracat kredisi vereceğiz'' diye konuştu.

Özlem Müftüoğlu da,''Pasajımızı ziyaret ettik. Küçük esnafta para ve kazanç yönünden sıkıntılar var. Notlarımızı aldık. Gerekli bakanlarımızla görüşüp bu sorunlara çözüm bulmaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 21:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?