6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Veliler tiyatro sahnesinde

Özel Sanko Okulları Okul Aile Birliği'nin, oyun sergileyerek gelirini devlet okullarına bilişim sınıfı yaptırmak amacıyla oluşturduğu veliler tiyatrosu, Turgut Özakman'ın eseri ''Ah Şu Gençler'' isimli oyunu sahneledi.

Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde sahnelenen, "Ah Şu Gençler" isimli oyun, salonu dolduran izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi ve ayakta alkışlandı.

Okul Aile Birliği Başkanı Oya Alpay, Özel Sanko Okulları'nda düzenlenen bu organizasyonla, veliler arasında ilişkiyi pekiştirmeyi ve elde edilecek geliri devlet okullarının bilişim sınıfı yapımında değerlendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Okul Aile Birliği Tiyatro Grubu Sanat Yönetmeni Lise Müdür Yardımcısı Savaş Bektaşoğlu ise tiyatronun, halktan geldiği, aşağıdan yukarıya doğru fışkırdığı zaman en ince meyvelerini veren bir sanat olduğunu söyledi. Bektaşoğlu, malzemesi insan, seyircisi insan, konusu insan olan tiyatronun halk için olduğunu ve halktan geldiğini belirterek, ''Desteklerinden ötürü seyircilerin, verdikleri emeklerden dolayı ise tüm oyuncularının önünde saygıyla eğiliyorum'' dedi.

Oyunda rol alan veliler de teknolojinin hızla geliştiği 21. yüzyılda insanların dünyanın her yeriyle iletişim kurabildiklerini, ancak aynı evde yaşayan anne-baba-çocuk ile aynı okulu paylaşan öğretmen-öğrenci arasındaki diyalog eksikliğinin devam ettiğine dikkat çektiler. ''İşte biz oyunumuzda bunu vurgulamak istedik. Öğretmen-öğrenci-aile üçgeninde tüm sorunların doğru anlayışlı yaklaşımlarla çözüleceğine inanıyoruz'' diyen veliler, şu görüşleri dile getirdiler:

“Çözümün temelini 'sevginin' oluşturduğunu anlatmak için bu oyunu seçtik. Biz tiyatrocuyuz: Diliniz, dininiz, cinsiyetiniz, milliyetiniz ne olursa olsun, siz dünyanın en kötü insanı dahi olsanız yüreğinizde, beyninizde insan için olan en küçük duygunun ortağıyız.''

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 11:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?